Fremdeles ubeseiret

Høytflyvende Odd var innstilt på en best mulig start på påsken da de tok imot Kristiansund BK, palmesøndag. Mens Odd sto med fire av seks poeng mot forholdsvis tøff motstand, hadde Vestlendingene tre poeng på like mange kamper. De sorte og hvite fra Skien startet med de samme elleve som de to foregående kampene, og det var knyttet store forventninger til om hjemmelaget kunne fortsette den gode formen.

Lagene brukte de første minuttene på å kjenne litt på hverandre, men Odd tilrev seg etter hvert et lite initiativ, og forsøkte å spille ball mot et lavtliggende Kristiansund. Skienslaget kom seg til tre halvfarlige innleggssituasjoner i løpet av de første ti minuttene, men de store sjansene lot vente på seg før Fredrik Oldrup Jensen løftet blikket i sin midtbaneposisjon. Der fikk han se Elba Rashani på vei gjennom. Odds leiesoldat finner høyrekanten med en presis pasning på 35 meter, og Rashani kan vippe inn 1-0 etter 19 minutter.


Etter 22 minutter roper Odd, og særlig Dag-Eilev Fagermo, på rødt kort da Kristiansunds Diop blir avblåst for å bruke albuen i en duell med Vebjørn Hoff. Kristiansund-spilleren hadde allerede gult kort, men Trygve Kjensli holdt det mørkeste kortet i lomma.

Resten av omgangen ble en stillingskrig bare avbrutt av en stor Kristiansund-mulighet der Birk Risa nesten sklir ballen i eget nett etter at bortelaget spilte seg fint frem på venstrekanten.

2. omgang
Kristiansund løftet laget i de første minuttene etter pause, og spilte seg blant annet frem til ett hjørnespark, men på tross av et spillemessig overtak de første fem minuttene av omgangen klarer de ikke å skape noen større sjanser. Det gjør derimot Odd som etter 50 minutter kommer på en fin overgang, men Ruud ender opp med å spille frem en offsideplassert Torgeir Børven alene med keeper. Kristiansund slipper unna med skrekken denne gangen, men det skal vise seg at dette bare er et forvarsel for hva som skal skje noen minutter senere.

Odd - Kristiansund. Odds Fredrik Oldrup Jensen i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Kristiansund på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Odd - Kristiansund. Odds Fredrik Oldrup Jensen i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Kristiansund på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Odd overtar ballen etter en corner for bortelaget, og Nordkvelle fører ballen oppover i høy hastighet. Etter hvert finner han Sander Svendsen ute på høyrekanten, og moldenseren pådrar seg press fra Kristiansund-forsvaret og spiller over til Børven som kommer alene med keeper. Børvenshowet  skal ikke stoppe enda, og midtspissen chipper ballen elegant over Sean McDermott. En fantastisk kontring!

Odd fortsetter å presse på, og Kristiansund prøver noen offensive bytter for å nærme seg hjemmelaget. Den velfungerende Odd-midtbanen bruker imidlertid ballen godt og gjør det vanskelig for bortelaget.

Etter 75 minutter viser Kristiansund at de vil ha med seg noe hjem til påskeferien. Kommer seg gjennom og fyrer av mot mål. Rossbach er med på notene og slår til corner. Bortelagets største sjanse.

4608 betalende tilskuere fikk se kampen ebbet ut i 2-0 og hjemmelaget mestret fysiske vestlendinger forholdsvis uproblematisk. Uten behov for verken oppstandelse eller andre påskemirakler. Odd tar dermed påskeferie på en 4. plass.

Annonse fra Eliteserien: