Gatelagsturnering - «to-dagers på Hamar»

Idrettsbyen Hamar hadde invitert oss, og 18 andre lag på NM for gatelag på Briskeby

.Dagen startet med avreise fra Skien 07.00 tirsdags morgen, i flott og nytt Hummel-tøy var spillerne finere enn det meste annet jeg hadde rukket å få øye på på min vei bort til Skagerak arena. I vår samarbeidspartner, Skien kommune, sine biler bar turen av sted mot Hamar. Det er klart at når du skal fra Skien til Hamar og har første røykestopp i Porsgrunn. Da er det lov å frykte en lang biltur. 

For de av dere som er på Twitter, la dere kanskje merke til at danske mediehus twitret om selveste, vår Morten Fevang. Det har sin enkle årsak i at han og Ståle Solbakken traff hverandre på parkeringa på utsiden av stadion. Noe sier det likevel om nivået på fotballen når en topptrener som Solbakken med fri og et overgangsvindu hengene over seg velger å bruke to dager på Briskeby for å se på god fotball. 

Åpningen ble unnagjort og det mest spektakulære. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie utfordret vinnerlaget til kamp mot Regjeringen. Kanskje noe for politikerne i Skien? 

Vi spilte tre kamper, mot Fredrikstad(som vant hele sulamitten), Notodden og Ålesund. Det gikk ikke helt veien, men innsatsen og humøret til denne gjengen er upåklagelig. Makan til fin gjeng! Gøy var det også å møte en nykommer i Ålesund som deltok som debutant på denne turneringen. Et godt bidrag til gruppa, selv om draktfargen ikke er like fin som vår! 

Avstanden fra stadion til hotellet er ca. Fire minutters rolig gange. Eller som ny gatelagslags-tidsregning, tre siggaretter.

Banketten var også en suksess. En effektiv og god styring av Fotballstiftelsen, en hovmester som forsto at dette måtte vi få gang på og 230 spillere som var klare for å få i seg maten. 

Onsdagen startet med hotellfrokost og det er lenge siden jeg har sett et oftere påfyll av bacon. 230 spillere og ledere som skal ha nok energi til dag 2, sluttspilldagen. 

Vi møtte Brann, Asker og Ham Kam. Det ble like tøft og med småvondter fra dag 1 sittende i musklaturen ble dagens første oppvarming et skue. Stive og støle kropper skulle vekkes som, dieselbilen som har stått på ute på jordet i et par år. Det tar tid, men gud så lett det går når man er kommet i gang. 

På veien tilbake til Skien, måtte vi som alltid innom TEX-burger så Fevang får sin dose burgermat. Denne gangen fikk jeg bestille og Fevang var tydelig misfornøyd med størrelsen og tok mest sannsynlig med seg familien på roadtrid på kvelden for å den mengden han mente var riktig. 

«Dette er guttene og jentene mine. De beste!» 

Disse guttene og jentene er fantastiske Odd-ambassadører. De er blide, sosiale og snakker varmt om lag og klubb i alle settinger. Denne gjengen er klubben stolte av! 

Dette gir minner og motivasjon til å fortsette den gode jobben.
Takk for turen. Dere skal være stolte av prestasjonen! 

Nå gjenstår en kamp for det sommerpause, torsdag 20/6 hjemme mot Fram Larvik. Men vi tar ikke fri av den grunn. Vi trener gjennom hele sommeren for å stå best mulig rustet for høsten. 

Annonse fra Eliteserien: