Herjet mot FK Haugesund

Odd spilte en bunnsolid kamp i Telemarkshallen, da Haugesund ble smadret 4-0. Dette lover godt for kommende sesong.

ODD startet slik: Sondre Rossbach, Espen Ruud, Vegard Bergan, Steffen Hagen, Birk Risa, Vebjørn Hoff, Fredrik Oldrup Jensen, Fredrik Nordkvelle, Jone Samuelsen, Torgeir Børven, Elba Rashani

Fredag ettermiddag var det duket for nest siste test før Eliteserien 2019 sparkes i gang. Det var Haugesund som stod på andre banehalvdel. Skal vi tro Eurosports programledere vil nettopp Haugesund kjempe med Odd i midtsjiktet (les: 6.-10.) i årets sesong. Programlederne ble intervjuet av TA, og påpekte at midtbanen til Odd ser spennende ut, men at Odds største bekymring er angrepet. Odd er avhengig at Børven fortsetter en god oppkjøring når sesongen starter.

Med unntak av Kitolano og Bjørtuft, som har slitt litt med sykdom, var laget mot Haugesund relativt likt det vi har sett Fagermo har komponert de siste kampene. Odd startet 1.omgang godt, mens Haugesund kom mer inn i kampen etter hvert. Det var imidlertid Odd som styrte kampen, og 10 minutter ut i kampen satte Odd 1-0. Det skjedde etter at Nordkvelle spilte Rashani. Rashani legger inn på bakerste stolpe, der Børven var og prikket inn scoringen. En scoring som nærmest var tatt ut av læreboka, og ekstra godt er det at det var nettopp Børven som satte ballen i nettet.

Haugesund sin beste sjanse var signert Niklas Sandberg. Sandberg forsøkte å skru ballen i krysset frå om lag 20 meter, men avslutninga gikk like utenfor. Odd fikk 2 gode frisparkmuligheter, begge gangene var det backene, Birk Risa og Espen Ruud, som stilte seg opp. Sistnevnte prøvde på en frekkis, etter at Risa sendte Haugesund-keeperen i full strekk. Det var 2 gode forsøk.  

2-0
Fredrik Nordkvelle spilte opp Rashani i forkant av 1-0-målet i 1.omgang. Nordkvelle hadde også regi i Odds 2. scoring. Også den scoringen kom som følge av flott kontringsspill. Nordkvelle spilte Rashani, men denne gang gjorde Rashani alt selv. Han viste frem sin urokkelige nærteknikk, før han avsluttet på glitrende vis i lengste kryss.

Etter en drøy time var Haugesund, og Sandberg, frempå igjen. Sandberg som stod for gjestenes beste mulighet i 1.omgang, skaffet også Haugesunds første store mulighet i 2.omgang da han igjen prøvde seg fra distanse. Denne gang måtte Rossbach i aksjon og dytte ballen over mål, slik at Haugesund fikk hjørnespark. Hjørnesparket ebbet ut i ingenmannsland.

Andre Södlund ble byttet innpå. Etter 82 minutter gjorde Södlund et glitrende forarbeid før han slapp ballen videre til Rashani. Rashani var iskald alene med keeper, og trillet ballen kontrollert inn i nettet. Rashani sin 2. scoring for dagen – og Odds 3. scoring. Kevin Johnsen ble byttet inn i 2.omgang og fikk æren av å sette kronen på verket. Johnsen kom på et flott løp og satte 4-0, som også ble sluttresultatet i Telemarkshallen.   

Annonse fra Eliteserien: