Bli bedre kjent med vår nye nummer ni

- Livet mitt har mer mening når jeg kan hjelpe andre.

Annonse:

Mushaga Bakenga, også kjent som bare Mush, kommer fra Trondheim og hadde sine siste ungdomsår i Rosenborg. Derfra gikk turen videre til Club Brugge hvor han ble lånt ut til Cercle Brugge, Esbjerg, Eintracht Braunschweig og Molde før han returnerte til Rosenborg. Etter et år der gikk det videre til Tromsø, mens han forrige sesong var utlånt til Ranheim. Nå er han altså klar for Odd. Han har skrevet under på kontrakt ut 2021, og får draktnummer ni. 

 - Jeg er ekstremt glad og stolt over at jeg får spille for Odd. Jeg kjenner til historien til klubben, og gleder meg til å komme i gang, sier Mush mens han gliser fra øre til øre. 

Trønderen har hatt et par tøffe skader de siste årene, og legger ikke skjul på at det har gått utover gleden ved å spille fotball. 

 - Jeg har funnet tilbake til den ordentlige fotballgleden igjen, noe jeg ikke hadde for et par år siden. Da gikk ting på automatikk, og jeg var litt trist. Nå gleder jeg meg til å vise at jeg er tilbake, fortsetter han. 

Det er ikke bare fotball som opptar tiden til Mush, han er også over gjennomsnittet samfunnsengasjert. 

 - Jeg er heldigvis oppdratt i et hjem hvor jeg har lært meg viktigheten av å tenke på andre. Er man i en god posisjon så kan man hjelpe mange andre. 

Mush har startet opp en organisjon som heter Jabez, som hjelper barn i hjemlandet sitt, Kongo. 

 - Vi hjelper barn som ikke har råd til å gå på skole. Vi mener at utdanning er nøkkelen til mye, og har startet opp skolen College Namugunga. Den ligger i en liten landsby hvor det var ekstremt ille, og vi skjønte at interessen var stor når det møtte opp 1200 som gjerne ville ha plass. 

Mush hjelper til med å samle penger, og har også investert mye av sine egne penger for å hjelpe fattige barn i hjemlandet. 

 - Det er en frivillig organisasjon, og jeg er veldig engasjert i det. Jeg har jobbet mye med det de siste to årene, og gleder meg til å fortsette med det. 

Trønderen melder seg klar til kamptroppen mot Bodø/Glimt på onsdag. 

 - Jeg er i alle fall tilgjengelig, så får vi se om trenerteamet mener jeg er klar eller ikke. 

Jan Frode Nornes er alltid i godt humør, men idag var det en spesiell glede å spore hos treneren. 

 - Mush er kjent for de fleste. Han har vært litt uheldig med akillesen, men det er ingen tvil om at han er en kvalitetsspiller. Han gir oss noe annet enn hva vi har. Han strekker mer på forsvaret, og liker seg i bakrommet. 

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Nornes legger også vekt på viktigheten av at han kan fylle flere roller, og at han passer perfekt inn i systemet 

 - 4-3-3 ligger i blodet hans, det er det han har vokst opp med, og selv om han egentlig er spiss så kan han bekle alle de tre fremste rollene. Mush er også en fin fyr, det har vi merket allerede på den korte tiden han har vært her. Han kommer til å bidra mye både på trening, i kamp og i garderoben. 

Mush er ny i byen, og mangler fortsatt sted å bo

- Si ifra hvis noen har en leilighet jeg kan leie. Lokasjon er ikke så viktig, ler en strålende fornøyd Bakenga.

Allerede til onsdag kan det være at vi får se den nye angrepsspilleren i aksjon. Da møter vi serieleder Bodø/Glimt. 

 

 

Annonse fra Eliteserien: