HISTORISK ODD-KAMP

I dag skriver Odd seg inn i historien. 10. april vil stå som den historiske datoen da laget spilte sin første virtuelle fotballkamp.

Odd spiller i gruppe B i Eserien, og spiller mot Tromsø klokka 1745. Kampen kan du se på Dplay. I dag blir det også kamper mot Sarpsborg 08 og Viking. Brann og Ranheim fikk æren av å spille den aller første kampen. Den vant Brann sammenlagt 4-3.

SLIK FUNGERER ESERIEN
18 lag er delt inn i fire grupper. I gruppa A og B er det fire lag i hver gruppe, i gruppe C og D er det fem lag i hver gruppe. Lagene er fra Eliteserien og OBOS. To lag går videre fra hver gruppe, og i gruppespillet møter lagene hverandre tre ganger – i perioden fram til 15. mai.

I gruppespillet spilles kampene med Fixed 85. Det vil si at alle er like gode. I sluttspillet 25. – 26. mai komponerer spillerne selv sine egne lag. Da blir det høyst sannsynlig Mbappe og Neymar på topp både for Odd og Vålerenga.

En kamp går over 2 omganger – over to kamper. Best sammenlagt resultat vinner, og bortemålsregel gjelder ikke. Hvis Tromsø i dag vinner 1-0 i den første kampen, og Odd vinner 2-0 i den siste, vinner Odd 2-1 og 3 poeng. Ved uavgjort blir det 1 poeng – som i vanlig fotball.

I dag skal med andre ord Randulle og Thomas Leknes måle krefter mot flere andre dyktige FIFA-spillere. Tromsøs Eemeli Simpanen blir blant annet en svært hard nøtt å knekke.

FAVORITT
Odd og Tromsø er nevnt som favoritter til å gå videre fra gruppespillet. Fra andre grupper er Brann og Vålerenga blant de hyppigst nevnte favorittene.

Etter gårsdagens kamper har imidlertid Brann ikke full kontroll i gruppe 1. Tre lag står med seks poeng; Kristiansund, Ranheim og Brann, mens HamKam ble nummeret for små – og står med null poeng.

Annonse fra Eliteserien: