Høydramatisk borteseier!

Vi må tilbake til 19. Mai for å finne forrige gang Odd gjorde det de gjorde i Drammen søndag kveld.

Hva gjorde Fagermo i forkant av oppgjøret mot Strømsgodset? Det naturlige er å tenke at han lurte spillerne til å tro at Marienlyst Stadion var Skagerak Arena – for søndag kveld kom nemlig den etterlengtede borteseieren.Strømsgodset og Odd barket sammen på Marienlyst Stadion søndag kveld. Lagene, som kjemper i hver sin ende i Eliteserien, ga publikum en underholdene kamp. Dette, til tross for at det tok lang tid før første sjanse kom i 1.omgang. De innledende minuttene i kampen bar preg av lite rytme, der ingen av lagene helt fikk satt sitt spill.

Effektivitet
Etter 16 minutter kunne hjemmelaget juble for å ha utlignet til 1-1, etter scoring av Prosper Mendy. Dette skjedde etter at Filip Delaveris scoret sitt 5. (!) mål på 3 kamper. Unggutten plasserte seg godt i 16-meteren, og vendte seg desto godt. Martin Hansen, i SIF-buret, var sjanseløs på avslutningen. Odd hadde ikke skapt noe som helst før scoringen, og viste med Delaveris sin scoring, at vi kan være effektive – selv på bortebane.

På sin andre sjanse scoret Odd lagets andre scoring. Børven spilte Delaveris, som slapp ballen videre til Birk Risa som kom på overlapp. Venstrebacken pisket ballen i boksen så godt, at selv Ingrid Espelid Hovig ville blitt imponert. I boksen hadde Vebjørn Hoff lurt seg inn i en god posisjon, før han hamret ballen i mål. 1-2 på Marienlyst Stadion til full jubel hos de trofaste, fantastiske supporterne våre.

Strømsgodset gikk til pause med 1 scoring av ett skudd på mål. Odd gikk til pause med 2 scoringer av 2 skudd på mål. Det var med andre ord en effektiv omgang vi var vitne til. Etter hvilen startet Odd friskt. Odin Bjørtuft forsøkte seg fra frisparkposisjon tidlig i 2.omgang, men skuddet ble aldri farlig nok for Martin Hansen.

Odds Vebjørn Hoff scorer under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Odd på Marienlyst stadion søndag.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Odds Vebjørn Hoff scorer under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Odd på Marienlyst stadion søndag.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix


Joshua Kitolano lånte etter en liten time rollen til Diego Maradona, da han raidet fra midtbanen. Den lille arbeidshesten brukte bokstavelig talt hodet for å skaffe seg rom. Han ble til slutt løpt opp, og ble litt for røff da han skulle vinne ballen tilbake igjen. Ikke langt unna et magisk øyeblikk på Marienlyst Stadion.

BRB
Odd spilte fornuftig, og trillet ballen smart i store deler av kampen. Det var et nokså sjeldent syn å se at Odd hadde scoret 2 mål, uten at Børven var på scoringstavla. «BRB, Be right back», var nok beskjeden til toppscoreren. BRB var også oppskriften for 1-3-scoringen. Børven spilte en silkemyk stikker til Rashani, som slapp perfekt tilbake til Børven, som satte ballen klinisk i nota, foran Odd-supporterne.

På tampen reduserte hjemmelaget til 2-3, og alle med et hjerte for Odd, måtte forberede seg på noen spennende sluttminutter. Hjemmelaget presset på for scoring, men Odd stengte igjen bak. Helt til Moses Mawa satte inn 3-3 på overtid. Hjemmepublikum jublet. Men så ble det dømt offside. Odd slapp med skrekken. Odd kunne puste lettet ut. 2-3 ble sluttresultatet – Odd tok en sårt trengt borteseier!

 

Annonse fra Eliteserien: