-Jeg er klar for kamp

Espen Ruud melder om god positivitet i gruppen.

Annonse:

Espen Ruud storspilte mot Tromsø og bidro til å gjøre dagen sur for gjestene da han hamret ballen i mål etter bare 6 minutter. Søndag venter en ny, tøff oppgave mot Rosenborg på bortebane. Veteranen har vært med noen sesonger, og sier dette om årets oppkjøring sammenlignet med tidligere.

-Jeg føler at vi denne oppkjøringen har fått terpet sykt mye på hvordan vi skal spille. Vi har scenarioer for alle mulige tallkombinasjoner som vi møter fra de andre lagene. Vi har løsninger på hva vi skal gjøre, både når vi leder og ligger under. Vi har fått øvd utrolig mye på hvordan vi skal løse oppgavene våre.

Årets Odd-utgave kjennetegnes av det sterke kollektivet, forteller Ruud.

-Vår sterkeste side er at vi er sterke som et lag og at laget alltid går først. Vi har gode offensive kvaliteter, hvor vi har fått veldig gode relasjoner i løpet av oppkjøringen. Vi har terpet mye på relasjonene spillerne imellom, så vi kjenner hverandre ganske godt nå. Vi er blitt tryggere defensivt enn det vi var i fjor, sier høyrebacken.

Backene til Odd har stått veldig høyt i vinter, som viste seg igjen mot Tromsø, da Ruud og Baccay var stadig på visitt i Tromsø-boksen.

-Det er en ny og spennende utfordring for meg. Jeg er vant til å stå litt lavere i banen, i hvert fall i oppbyggingen av spillet bakfra. Nå står jeg høyere i banen, og egentlig voldsomt høyt. Så det blir sånn at på innlegg fra motsatt side så er jeg i boksen, og det lyktes vi med nå i første kampen, sier han og sikter til nettkjenningen han fikk i åpningsminuttene. Det er litt annerledes å spille back på årets Oddutgave. Høyere i banen og litt flere sprinter hvor man prøver å starte inn i bakrom.

Ruud husker hvordan det gikk på Lerkendal i fjor, men slår fast at Rosenborg møter en annen Odd-utgave i år.

-Vi må gjøre noe av det samme som vi gjorde mot Tromsø. Vi kommer nok til å prøve å stå høyt mot Rosenborg også. De spiller også med en femmer bak, så det blir fort at vi står og presser litt mannmann over banen mot Rosenborg. Det kan også hende at vi må ligge lavere noen ganger. Vi hadde en tøff kamp der i fjor, som vi husker. Vi har ikke lyst til å slippe inn alt for mange mål der oppe.

Selv om Ruud begynner å dra på årene, så er ringreven langt ifra ferdig.

-Jeg har det utrolig gøy med fotballen. Elsker å trene og gleder meg til hver dag jeg skal ut her å spille. Jeg synes rett og slett det bare er gøy å spille fotball. Jeg er selvfølgelig glad i å bidra med innlegg, assist og målpoeng. Det er det jeg jakter, så det har startet bra denne sesongen her, avslutter han.

Annonse fra Eliteserien: