Jevnspilt serieåpning endte med tap

Fylkesrivalen Sandefjord vant åpningskampen på Skagerak Arena.

Etter en ventetid som har føltes ut som en hel evighet returnerte endelig Eliteserien til Skagerak Arena på tirsdag. Jan Frode Nornes valgte ut følgende elleve til å spille i hans aller første seriekamp som hovedtrener:
Rossbach. Ruud, Hagen, Bjørtuft, Risa. Nordkvelle, Hoff, Kitolano. Njie, Børven, Kachi.

Med over 30 grader på Skagerak Arena var det ingen stor overraskelse at kampen trengte litt tid på å sette seg. De første ti minuttene skjedde det knapt noe som helst. Odd tok litt kontroll på matchen etter det, og fikk til et par avslutninger fra langt hold. Nordkvelle hadde vår største sjanse i omgangen etter 20 minutter, men headingen ble en mellomting som ikke gikk på mål, og heller ikke fikk noen i hvitt på bakre pirket ballen over streken.

Gjestene fra Sandefjord kom seg mer med i kampen etter den sjansen, og skapte et par enorme muligheter før pause. Først var det Brenden som testet Rossbach fra 14 meter, men vår sisteskanse hadde ingen problemer. Like etter det kjempet Sandefjord-backen Wembangomo seg fri på høyre, og det er nesten utrolig at ingen i blått klarte å få en kroppsdel på ballen.

Odd prøvde å sette i gang en sluttspurt inn mot pause, men det ble bare med forsøket.

Andre omgang
Åpningen på de to omgangene var relativt like. Ingen av lagene vi ordentlig tak på det. Odd fikk omgangens første halvsjanse, men touchet til Kachi i boksen ble litt for langt etter et god forarbeid fra Njie på venstre. Sistnevnte gikk ut etter 65 minutter og ble erstattet av Markus Kaasa.

Begge lag slet med å skape muligheter, men like etter at Kaasa kom inn fikk Børven sjansen sin. Kitolano var både sterk og meget god når han vant ballen og spilte spissen i bakrom. Idet fjorårets toppscorer skulle klinke til traff ballen stamfoten og muligheten ble spolert. Kitolano hadde flere gode involveringer offensivt utover i andre omgang, og kunne fort ha scoret etter 78 minutter. Avslutningen skle litt av foten kunne det se ut til, og det ble ikke like farlig som det kunne ha blitt.

Ketchup-effekten
Sandefjord skapte flere farligheter på dødball, og det var der kampens første scoring også ble scoret. Utoverskrudd variant fra venstre, og på bakre kriget Ze Eduardo med to Odd-spillere, og presset Nordkvelle til å heade ballen i eget mål.

Når klokken tikket 90 fikk Kaasa en enorm mulighet etter en perfekt stuss for Lauritsen. Ballen havnet litt for langt foran han, og han fikk ikke noe trykk på avsltuning fra fire meter. Odd hadde tømt seg helt, og Sandefjord kontret like etter den utrolige sjansen. Innbytter SIvert Gussiås var iskald alene med Rossbach og satte inn 0-2.

Det hadde ikke gått et minutt engang før vi fikk enda en scoring, denne gangen til Odd. Kitolano kroner en god omgang med å skaffe straffespark, som Torgeir Børven satte enkelt i mål til 1-2.

Til tross for en god sluttspurt så klarte ikke Odd å skape mer, og det ender til slutt opp med 1-2 tap i serieåpningen. Første sjanse til å revansjere seg er til søndag, da venter Strømsgodset på bortebane i Drammen.