Jubilanten med mål og målgivende!

Espen Ruud feiret sin 300. kamp for Odd med scoring, målgivende og seier mot Stabæk.

Åttende kampen uten endringer fra start for Jan Frode Nornes og hans menn. Det var mye å revansjere fra forrige serierunde da det endte med 1-6 tap for Glimt.

Odd kom best ut av startblokkene, og hadde mye ball i innledningen. En livlig venstreside med Rashani i spissen gjorde livet surt for høyreback Øveraas, og Odd fikk flere dødballer i gode posisjoner. På den første slo Espen Ruud, som for øvrig spilte sin kamp nummer 300 for Odd idag, ballen inn på bakre, men løpene i boksen hadde startet litt for tidlig. Forsøk nummer to fra Ruud var også bra, men frisparket fra 22 meter sneik seg like etter målet til Sandberg.

Etter 13 minutter fikk vi nesten en kopi på scoringen til Bakenga i det motsatte oppgjøret for en måned siden på Nadderud. Ruud slo inn på første, Bakenga møtte ball, og stusset mot lengste. Den gangen gikk ballen i mål via den lengste stolpen, mens denne gang snek ballen seg utenfor.

Rashani åpnet kampen godt begge veier, og etter 17 minutter fikk Odd en stor mulighet etter at han var nede og brøyt en Stabæk-kontring. Han spilte til Hoff som fosset oppover siden, og fikk igjen ballen i boksen. Han dro seg fint fri, men avslutningen ble litt for svak, og Sandberg hadde god kontroll.

Stabæk kjempet seg inn i kampen, uten at de skapte noe som helst, og etter 28 minutter fikk Odd endelig hull på byllen. Et fantastisk angrep satt i gang av Markus Kaasa, som feide kula 30 meter rett på foten til Ruud. Backen slo inn i området mellom forsvaret og keeperen, og da blir det alltid farlig. Bakenga rakk ikke ballen, men omgangens store spiller, Elbasan Rashani, hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål på bakre stolpe.

Det roet seg litt etter scoringen, men Odd fortsatte å ha mye ball, og var tålmodige mot Stabæk-muren. Etter 37 minutter var halve laget involvert i en deilig frispilling på høyre, og Bakenga endte opp med mye rom på kanten. Innlegget hans var godt mot Risa, men avslutningen til backen gikk en liten meter på utsiden av stolpen.

Jubilantens omgang

Ingen bytter fra Nornes i pausen, som hadde all grunn til å være fornøyd. Stabæk gjorde en endring, og tidligere Odd-spiller Emil Jonassen kom på for Erik Botheim.

Stabæk startet omgangen best, og var langt mer påskrudde. Først fikk de en god mulighet etter en corner, før et innlegget på bakre skapte problemer for Odd-forsvaret. Kun tilfeldigheter som gjorde at Hagen var først på den andreballen, og ikke en fra Stabæk.

Etter 58 minutter kunne Risa ha doblet Odd-ledelsen. Nok en gang etter godt oppbygd spill hvor store deler av laget var delaktig. Lunding slo inn med høyra, og på bakre kom Risa i bra fart. Avslutningen ble reddet mesterlig av Sandberg.

Risa kan også slå innlegg, og det gjorde han like etter. Flere Odd-spillere var nære på å komme på ballen, men det endte med corner. På den corneren fikk vi igjen en god mulighet, denne gang ved Hoff. Avslutningen hans ble blokkert til nok en corner.

Oddjubel i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Stabæk på Skagerak arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Den høyreiste Robin Simovic kom inn etter 65 minutter til sin hjemmedebut for Odd. Lunding gikk ut, og Bakenga tok hans plass på vingen, mens mannen på 199 cm naturligvis gikk inn som midtspiss. Fredrik Nordkvelle kom også inn like etter for Markus Kaasa. Mange bytter på dette tidspunktet i kampen, og det var lite flyt i det som skjedde på matta. Ingen av lagene klarte å ta ordentlig kontroll gitt at det var så mye stopp i spillet.

Risa fortsatte å være en trussel offensivt, og fikk igjen sjansen med 15 minutter igjen å spille. Hoff vant ballen etter en corner, trillet til Ruud som fintet seg fint fri på venstre. Innlegget var smart mot Risa som løp seg fri i boks, men avslutningen gikk igjen over mål.

Når vi satte opp tempoet så hang ikke Stabæk med, og etter 78 minutter fikk jubilanten målet sitt. Rashani brøyt midt i banen, og fosset innover på Stabæk sin halvdel. Han forsøkte å finne Simovic i boksen, men Hanche-Olsen fikk avverget i første omgang. Ballen spratt til Ruud som dro en skuddfinte, tok seg innover i banen og satte ballen i lengste med feil fot. En glitrende prestasjon.

Sekunder senere gjorde Simovic akkurat det han er hentet for å gjøre. Vant en duell, holdt på kula og spilte frem Bakenga, men når han skulle avslutte alene med Sandberg skle ballen av foten og gikk utenfor.

Luften gikk ut av Stabæk, og vi var nærmere 3-0 enn de var 2-1 på slutten. En solid gjennomført match av gutta som slo tilbake etter tapet sist.