Jubileumsfest i serieåpningen

Odd snudde en verst tenkelig start til en fantastisk lagseier mot Brann i serieåpningen.

Annonse:

For 125 år siden ble Norges eldste eksisterende fotballklubb, Odd, stiftet. Odd og Brann fikk æren av å kickstarte Eliteserien 2019. Etter måneder med oppkjøring og ubetydelige kamper, var det duket for en nervepirrende batalje på Skagerak Arena lørdag ettermiddag. På forhånd var det ventet at dette ville bli en kamp preget av en møysommelig stillingskrig, men Branns standhaftige forsvar fikk likevel kjørt seg.

Klokken 15:30 blåste dommer Espen Eskås i gang Eliteserien 2019 - og kampen mellom Odd og Brann. Stadion reiste seg opp og applauderte for 125årsjubileet, men få sekunder senere ble det brått tyst i Odd-leiren, som følge av at den beryktede midtstopperen Vito Wormgoor stanget inn 0-1 for bortelaget fra Bergen. De påfølgende minuttene var dominert av bortelaget. Odd fikk etter hvert tatt tak i kampen og overtatt mer av spillet.

Det var knyttet store forventninger til nyervervelsen Sander Svendsen. Debutanten fikk små rom å jobbe med, og kampen ble nok mer fysisk enn ønskelig. Vi fikk likevel se hans silkemyke fot i aksjon ved et par anledninger.

Odd fikk den verst tenkelige starten på omgangen, men til gjengjeld fikk vi den beste avslutningen på omgangen. Etter å ha gradvis spilt oss inn i kampen fikk vi til slutt uttelling, og det etter glitrende løp av våre indreløpere. Fredrik Nordkvelle var smart da han trakk seg ut på kant. «Kvelle» slo så ballen inn foran boksen, hvor Vebjørn Hoff kom på et helhjerta løp. Sistnevnte kom i stor fart og Brann-forsvaret slet med å markere midtbaneeleganten som fikk gå opp å heade mutters alene. Ballen gikk via Brann-keeper Holmen Johansen, og i nettet!

Drømmestart på 2.omgang
Odd fortsatte den gode avslutningen de hadde i 1.omgang med å gå rett i strupen på bergenserne i 2.omgang. Målscoreren fra 1.omgang ikledde seg servitørrollen da han serverte en «pasning a la Hoff» til Torgeir Børven. Børven nøt maten han fikk servert. Han måtte jobbe litt med maten han fikk servert, først headet han på keeperen, men på returen fikk han svelget maten ordentlig og satt ballen i nettet. Og det beste av alt – Brann måtte betale for det! Kampen var snudd; 2-1 til Odd!

Eliteserien fotball 2019: Odd - Brann. Vebjørn Hoff scorer for Odd i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Brann på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Midtstopperparet Steffen Hagen og Fredrik Semb var enorme i denne kampen. På et Brann-frispark gikk Hagen ned på streken og sørget for at Odd fikk avverget et potensielt mål. Fredrik Semb skal også løftes frem etter å ha stått i krigen og vunnet mange dueller mot et meget fysisk lag. Han både ga og fikk juling. Særlig mot slutten av kampen ble hans fysikk og tilstedeværelse enormt viktig.

68 minutter ut i kampen fikk Odd et hjørnespark. I det ballen ble slått inn, gikk også keeper Holmen Johansen ut i feltet. Det skulle han ikke gjort. Han var godt dekt av Odd-spillere, som nærmest florerte rundt han. Børven gjør som en god gammeldags spiss skal gjøre, vente på bakre stolpe. På bakre stolpe stod målsniken Børven som satte sitt 2. for dagen!

Innbytter Bamba skapte stor diskusjon og mye drama da han falt i Odds 16-meter. Dommer Eskås var nådeløs og pekte på straffemerket. Rossbach fikk en hånd på Wormgoors straffe, men det var ikke nok til å hindre at midtstopperen fikk sin andre nettkjenning for kampen. Dermed var det 3-2 og brann i rosenes leir.
De 7295 tilskuerne som tok turen til Falkum denne lørdagen fikk se noen nervepirrende sluttminutter, men Brann maktet aldri å score et tredje mål på Odd, noe som resulterte i en fantastisk 3-2-seier på Skagerak Arena. Dette var en lagseier vi sammen rodde i land, både spillere, trenere og publikum!