Kampropet

Trygg havn i sikte! Framovermannen har «analysen» klar.

Annonse:

Framover, for fulle seil!

Etter et par måneder med bæljing og skriking ser det nå ut til at vi har berga vårs, og at vi er på «trygg grunn». Uttrykket «middelhavsfarer» har kanskje ikke vært den mest sexy betegnelsen på et fotballags tabellmessige plassering, men det føles likevel greit nå. Andre maritime metaforer som «synkende skip», «grunnstøtning» og at «skuta tar inn vann» kan legges vekk. I stedet kan vi nå snakke om å være på «rett kjøl», ha «stø kurs» eller til og med ha «vind i seila»! La ossse på noen beinharde facts:

22 kamper spelt. 30 poeng tatt. Forrige tap kom 6.august oppi Bodø. Etter det står vi med tre seiere og en uavgjort. På bortetabellen ligger vi på en solid 5.plass, mens hjemmetabellen gir et mer sannferdig bilde av hvor det har gått desidert mest ræva i år.

Og så må det kjytas litt: Johansen sitt noe overraskende uttak med unge Gjengaar fra start borte mot Sandefjord så kanskje ikke ut som en braksuksess etter de første 45 minuttene. Men det som skjer etter pause er rett og slett makaløst! For en fart og gjennombruddskraft. To mål til unge Dennis og en fjær i hatten til han som tok ut laget og hadde pausepraten. Undertegnede kjenner nesten ei lita tåre i øyekroken når en ser viljen den gutten har til å beine framover!

Denne rundens motstander, de såkalte Hamarkameratene, blir en tøff nøtt. De kommer fra to strake tap og er pent nødt til å plukke poeng snart, skal de holde nedrykkspøkelset på avstand. Tallene vitner om jevne og tettspilte kamper, hvor de enten speller uavgjort eller taper med ett mål. Fra de solgte sin «kanonspeller» Kristian Eriksen til Molde 2.august i år, har de tatt en seier og spelt en haug med uavgjort. De er Eliteseriens ubestridte «uavgjort-lag». 11 av 22 kamper har endt med poengdeling, og de har kun vunnet EN eneste bortekamp i år.

Vi som holder med Odd har lært at her skyter vi konsekvent først, og selger skinn etterpå. Høsten på Skagerak blir fin den. Bare finn fram den varme jakka og stapp godt med snørrfiller i lommene. Så får vi hoie og heie så alle tre poenga blir igjen på Falkum! Mann og mus på kamp!

HEIA ODD!
FRAMOVER!!!!

Annonse fra Eliteserien: