Kampropet Odd - Kristiansund

Dagens motstander Kristiansund ligger i skrivende stund på plassen bak oss på tabellen. Klubben fra Nordmøre gjorde i fjor skam på alle spådommer om direkte nedrykk.

I stedet kapret de hele 40 poeng som resulterte i en sterk 7. plass i debutsesongen i norsk fotballs øverste divisjon. Laget er bygget rundt et solid kollektiv, med offensiv slagkraft bl.a. fra angrepsspillere som Daouda Bamba og Benjamin Stokke. Sistnevnte var i vinter en av landets heteste spisser, hvor Odd, Sarpsborg og Molde bød over hverandre i millionklassen i jakten på kraftspissens signatur, riktignok uten at det ble noen overgang.

En viktig signering som kan bety enda et spillersalg i millionklassen.

— Kampropet

I hjemmelagets rekker er det flere nyheter verdt å nevne, og vi tar det positive først: Markus Kaasa har signert en ny avtale med Odd som strekker seg ut denne sesongen og to til. En viktig signering som kan bety enda et spillersalg i millionklassen. I så fall vil det være nok en fjær i hatten for Odd som utviklingsklubb og ikke minst for mønsterbruket på Heistad, som har høstet mye ros for de fire Odd-spillerne Kaasa, Ruud, Bergan og Bjørtuft, som alle sparket sin barnefotball på «Heibury». Slik Kaasa har presentert seg i Eliteserien i år er det vel kun et spørsmål om tid før han er klar for større oppgaver. Kaasa spiller også en hovedrolle i annen gledelig nyhet, nemlig at han, sammen med Birk Risa, Vebjørn Hoff og Sondre Rossbach representerer de fire spillerne fra Odd som er tatt ut i Norges U21-landslagstropp. En knallsterk prestasjon. Mindre hyggelig er det å tenke på Fredrik Semb, som skal opereres og vil være ute resten av sesongen. Kanskje må han vente opp mot 10 måneder før han er restituert etter skrekkskaden han pådro seg hjemme mot Start 6. mai. Alle vi med hjertet i Odd vet hva Fredrik står for på banen. En forsvarsklippe av internasjonalt format som dessverre ikke har fått maks ut talentet sitt på grunn av skader. At han igjen settes ut av spill med nok en skade er derfor utrolig trist både for han selv og klubben, men vi vet han kommer igjen. Semb er ingen unggutt lenger, men som 28-29-åring har man flere gode år foran seg som midtstopper. Husk at vår egen Morten Fevang fikk sin langslagsdebut som stopper først langt uti tredveåra. Kjetil Wæhler er en annen som har høstet landskamper i overmoden alder. Tore Reginiussen i RBK har tidligere vært skadeplaget, men spiller nå fast på klubb og landslag i en alder av 32. Med andre ord er det ingen grunn til at Fredrik Semb ikke kommer sterkere tilbake. Og klubben kan selv ta det første skrittet til nettopp det gjennom et nytt kontraktsforslag til kraftstopperen som står uten avtale etter årets sesong.

Odd-Sandefjord (5-0). Oddjubel etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Sandefjord på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Odd-Sandefjord (5-0). Oddjubel etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Sandefjord på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Åpenbaringen i Odds offensive spill denne sesongen, Martin Broberg, fikk seg en smell sist kamp mot Stabæk og er ikke med i troppen mot KBK. Jone Samuelsen starter trolig på benken til fordel for midtbanetroikaen Kaasa, Hoff og Nordkvelle. Børven fortsetter som midtspiss, der han nå har to mål på de to siste kampene. Det betyr sju Telemarkinger fra start, og fem til på benken. Legger man til at Børven også regnes som en såkalt «klubbutviklet» spiller begynner det å se ganske pent ut med tanke på visjonen om en toppklubb primært bestående av egenutviklede spillere som for alvor ble formalisert etter den økonomiske smellen i 2012-sesongen.

Vi gleder oss til en herlig avslutning på helga med tre poeng hjemme mot Kristiansund søndag kveld. Været kan ingen klage på. Heller ikke Odds offensive spill som har resultert i hele 10 scorede mål de siste fire seriekampene. Måtte det fortsette!

Vi sees på kamp! Heia Odd!

  

Annonse fra Eliteserien: