Kampropet

Ny runde i lotteriet, og Framovermannen har som alltid H på kupongen. Her er hans «analyse» før kampen mot Sandefjord:

Annonse:

«I livets seilas må en også bruke motvind for å komme framover»

Hovedtrener Johansen gav gutta sine diagnosen «feber» etter 16.mai-fadesen mot Haugesund. Framovermannen er ingen lege, men syns beinfløttinga til Odd i akkurat den kampen minte mer om podagra. I det minste kunne vi enes om at det ikke skyldes kreft.

Godt var det uansett å se freskære takter neri bibelbeltet om sønda’n! Framovermannen har sansen for Arne Sandstø (han veit hvilken retning ballen skal spellas), men Jerv er et lag Odd skal slå, og det var gruelig godt å se vår serbiske blidfis curle ballen i lengste etter 70 minutter. Han kan kunsten å juble etter viktige skåringer, Jevtovic. Det skal han ha. 

Selv om undertegnede er mest begeistra for det som skjer framover, må en rette et anerkjennende nikk til det som foregikk bakover på banen mot Jerv. Hagen/Bjørtuft er som en vond historie om forbudt kjærlighet. Som par har de vært tiltenkt stopperplassene i Odd lenge nå, men vonde teær og gule og røde kort har gjort sitt til at vi kun unntaksvis har sett dem sammen det siste året. Mot Jerv gjorde de en brukbar figur sammen i midtforsvaret, flankert av Baccay og Rolantsson, som også klarte seg bra. Solo leverte på sitt sedvanlige høye nivå som anker på midten. Framovermannen suns også Josh Kitolano gjorde det meste riktig defensivt og ødela ethvert tilløp til kontring imot, noe en vil tro Johansen også noterte seg. 

Dagens motstander Sandefjord, som vi blei tvangsgifta med (før noen ombestemte vårs igjen) gjennom denna hersens sammenslåinga, har vi kun nappa to poeng fra de siste to sesongene. Hjemmekampene i 2020 og i 2021 endte begge med tap. Da erre på tide å ta rotta på dem, om ikke for å forbedre akkurat den statistikken, så for å gi hjemmepublikumet oppreisning etter fadesen hjemme 16.mai. Sandefjord har ikke hatt den beste gliden i det siste de heller: Etter en imponerende borteseier mot Godset (0-5) 23.april, har de nå tapt tre strake mot Vålerenga (1-3), Rosenborg (3-0) og nå sist Lillestrøm (1-4). 

Det tar tid å bygge verdens beste fotballag. Da må’n kunne spelle ballen framover med fart og presisjon. Motstanderne vil etter hvert oppfatte denna framover-fotballen, og legge opp sin kampplan etter det. Og da blir utfordringa ikke noe mindre. Så får man noen «arbesuhell» av og te. Støtte fra tribunen og på sosiale medier blir da superviktig. I ekte arbeiderklassesjargong erre lov å skjelle og smelle litt der og da (når fortjent), men så må en bli ferdig med det fort som fanken. Og hvor skal vi se da? 

FRAMOVER. Sammen.

Snakkas på kampen! 

(Sjessær så på hvalbiff)

FM

Annonse fra Eliteserien: