Kampropet

Les Framovermannens hyllest etter seieren på Intility, og noen tanker om Bodø/Glimt-matchen her!

Annonse:

Målmann. Burvokter. Keeper. Vår svenske blekksprut Leopold hadde like mange feil som antall hårstrå ute av posisjon mot Vålerengen på søndan. Ingen. Et samla «ekspertkorps» tok seg attpåtil bryet med å hylle Wahlstedt, og Odd fikk endelig noen centimeter spalteplass og noen ørsmå sekunder på fjernsynet (selv om de snakka mest om gråfargen i trynet på Fagermo og hvor rævva Vålerenga har blitt). Han fra lokalradio’n delte til og med ut 10’ern på spellerbørsen til Leo. Da snakkær vi!

Undertegnede er som kjent en med god greie på det meste. Når en kan lese at Vålerenga kan bli neste klubb for Leo, satte kamferdropset seg fast i pusterøret, før en fikk harka det veggimellom i en salig latterkrampe. Leo skal utaskjærs han. For minst én rød Olsenbanden-koffert med penger.

Vel. En får vel kikke litt framover au?

Bodø/Glimt hjemme blir ei nøtt. DER snakker vi framoverspelling. Hjemmekamper ender som kjent med tap, mens bortekampene vinner vi. Derfor må vi prøve noe helt nytt, noe som virkelig sjokkerer gjestene. Noe helt uventet.

Kampfiksing er uaktuelt. Ikke får vi sette inn en ekstra speller eller unntas fra offsideregelen. Hovedtrener Johansen har helt sikkert knekt ut en plan i beste Egon Olsen-stil! Men noen gode ideer ska`n allikevel få gratis:

Kanskje vi bør sette Kastrati og Stensrud som frimerker på Solbakken og Pellegrino. Plage vettet av dem. Framovermannen har kontakter, og kan se til at det røres ut noen spiseskjeer i drekkeflaska til keepern dems, som gjør at han må beinfly på dass hele første omgang.

Et annet triks kan være å få noen i administrasjonen til å sette seg på alt av matchballer dagen i forveien, så de blir vindskeive og fine. Umulig å skyte med vindskeive ballær. Og så kan det kanskje være en ide med fri bar på Nordre Falkum-gjengen i minuttene før kampen.

Og hvis ikke noe av det funker kan alltids keepertrener’n vår fly på Knutsen i spillertunnelen. Det har man nemlig sett ute i Europa at er et effektivt virkemiddel for å sette motstandern ut av spell.

Her erre muligheter! Gård og grunn på hjemmeseier! Snakkas på stadion!

FRAMOVER!

«Framovermannen» har mot en dårlig flaske brennevin og gavekort i supporterbutikken sagt seg villig til å bidra som spaltist for klubben i sitt hjerte. Gjennom føljetongen «Kampropet», vil han hver morgen på kampdag hjelpe deg å komme i riktig stemning før hjemmekampene denne sesongen. Framovermannen føler seg nemlig endelig hørt. Etter flere tiår som fast tilskuer på Falkum, hvor ballen tidvis (eller alltid, ifølge han selv) har gått mest på tvers og bakover, er nå han vitne til såkalt «framoverfotball» av beste sort. «Framovermannen» mener den moderne fotballen Paco og hans menn står for, egentlig er nøyaktig slik han selv definerte den på «eksperthaugen» for mange hår siden, da han annenhver søndag med pølsefingre foreleste taktikk i pausa, alltid med elleve kronestykker i lomma.
Annonse fra Eliteserien: