Kampropet

«Framovermannen» har mot en dårlig flaske brennevin og gavekort i supporterbutikken sagt seg villig til å bidra som spaltist for klubben i sitt hjerte.

Annonse:

Odd – Aalesund 23.april kl. 16.00

Gjennom føljetongen «Kampropet», vil Framovermannen hjelpe deg å komme i riktig stemning før hjemmekampene denne sesongen. Framovermannen føler seg nemlig endelig hørt. Etter flere tiår som fast tilskuer på Falkum, hvor ballen tidvis (eller alltid, ifølge han selv) har gått mest på tvers og bakover, er nå han vitne til såkalt «framoverfotball» av beste sort. «Framovermannen» mener den moderne fotballen Paco og hans menn står for, egentlig er nøyaktig slik han selv definerte den på «eksperthaugen» for mange hår siden, da han annenhver søndag med pølsefingre foreleste taktikk i pausa, alltid med elleve kronestykker i lomma.

Under «Strilen» Lars Arne Nilsen sin ledelse har Aalesund tatt steget tilbake til norsk fotballs gjeveste selskap etter et år neri OBOS. Nilsen er det man kan kalle både furet og værbitt, etter mange år i gamet på grisgrendte fotballstadioner på Norges forblåste vestkyst. Vi snakker om ei arbesliste (cv) inneholdende de mest urbane plasser, som Ørsta, Volda, Sogndal, Sotra og Hødd. I følge Framovermannens foretrukne oppslagsverk, «internettet», har Nilsen også vært en habil spiss som ung, og jaggu ble han ikke toppskårer for Stord idrettslag i `88 (ått-å-åtti) au. Han visste hvor målet sto, denna Nilsen. Men forhåpentligvis har han glømt det nå. Framovermannen vedkjenner seg at han ved mer enn én anledning har nikket anerkjennende til Nilsens gampefotball, særlig i de første par årene etter at han overtok Brann i 2015. Når gubben nå også har fått skikk på Tangotrøyene fra Aalesund, som sessongen 2020 lakk som ei sil med ei sprukken trebackslinje og joggende frontpress, sier det alt om at vi har med en ringrev i gamet og gjøre. Og så lar vi være å nevne at de solgte Vebjørn Hoff til oss fordi de ikke trengte`n..

Men – nok om motstander`n! Framovermannen er FRA SEG AV BEGEISTRING over den vesle karen fra Brønnøysund, som har overtatt en gruppe spellere og skapt dem om til reine løpsmaskiner på en vinter. De har nå til og med lært seg hvilken retning ballen skal «spellas»! Fjongt kallenavn har`n au, men her blir`n kalt Johansen. Det er nesten ikke til å tru, når en nå ser tilårskomne Espen Ruud som «ytre høyre» og veteran Steffen Hagen som drar av hissige angripere med Cruyff-vendinger som bakerste mann. En får være nøktern, Framovermannen har opplevd dårlige tider før, men en kan likevel ikke fri seg fra tanken om at dette kan være starten på et nytt, gyldent kapittel i Odds Ballkubb sin rike historie.

Avslutningsvis vil Framovermannen trekke frem signeringene gjort av Nordnesen, og med det sørge for at litt fortjent heder og ære også går Jan Frodes vei. FOR: Svensken i mål, Conrad på kanten og ikke minst denna vidunderlige brusen sentralt på midten, har vært fantastisk gode så langt i år! Mange har skjelt og smelt på signeringene Odd har gjort opp i gjennom åra (og ja, det har vært noen fæle…). Men da trekløveret Wahlstedt, Wallem og Owusu blei dratt opp av hatten før 2021-sesongen fra eksotiske reisemål som Arendal og Raufoss, markerte det starten på det som må kunne kalles en kursendring hva gjelder innhenting av spillere. At de passer som hånd i hanske til Johansens måte å spelle fotball på, er heller ingen ulempe. Framovermannens stalltips er at samtlige tiltrekker seg interesse fra større klubber iløpet av tiden sin i Odd, fordi de store klubbene ute i Europa kjenner igjen en som veit hvilken vei ballen skal spellas!

Men det er en gang slik at jobben må gjøras, som skiftleder`n på Hydro alltid sa. Derfor må mann og mus møte på stadion på lørdan, og heie gutta frem til seier! Og er du skikkelig råbarka, skaffer du deg billett på Nordre Falkum! Kanskje kan du til og med runde av lørdagskvelden med et par kalde slalombrus og tre poeng i banken.

Vi sees på stadion. FRAMOVER!

Annonse fra Eliteserien: