Klar for 16. mai-kamp

Vi tok en prat med kaptein Steffen Hagen før 16. mai-kampen

Annonse:

Steffen Hagen var suspendert og måtte stå over bortekampen mot Molde. Kapteinen vår har vært med i mange år og forteller dette om hvordan de siste tre kampene påvirker stemningen i laget.

-Det er ingen som liker å tape. På kort sikt blir stemningen ganske dårlig rett etter kamp. På kvelden får man sovet litt på det, også er man gjerne litt sliten og deppa dagen etterpå. På trening dagen etter kamp får man trent litt, hatt møte med gjennomgang, evaluering og pratet litt om kampen og da begynner man å se fremover mot neste kamp ganske kjapt.

Første mulighet til å snu det kommer allerede på mandag, på fotballens nasjonaldag mot Haugesund. Kapteinen vår legger ikke skjul på at det er en fordel at kampene kommer tett.

-Det er en fordel nå i mai at kampene kommer tett. Det er bare å komme seg over Molde-kampen fortest mulig og se fremover. Det er ikke så vanskelig når det er kort tid til neste kamp. Det som må til er å spille bedre enn vi har gjort, skape flere store sjanser og prestere bedre sånn at vi fortjener å vinne kampene.

Steffen forteller at de jobber med å legge planer for de enkelte kampene som kommer. Han ser for seg et kampbilde hvor Odd har mye ballbesittelse, men maner samtidig til å være mer kliniske foran motstanderens mål. Han omtaler Haugesund som et fysisk lag og at dette er noe de må være obs på.

-Vi må få fart på kula, få tempo i spillet vårt og få satt mye bevegelse på dem sånn at de ikke klarer å henge med. Også må vi skape sjanser. Selv om vi har ballen mye, så er det foran målet til Haugesund det må skje. Vi må jobbe med å være litt mer direkte og effektive når vi får sjansene. Haugesund har kommet dårlig i gang i årets sesong. Det kan bli at de ligger lavt og satser på kontringer, så det er naturlig at vi må passe på. De har bra fysikk i laget, så vi må passe oss for dødballer.

Nå står vi foran to viktige hjemmekamper i Eliteserien på kort tid. Først hjemme mot Haugesund og deretter derbykamp hjemme mot Sandefjord. Steffen forteller at publikum er ekstra viktig i kamper som dette. Kapteinen vår nærmer seg 500 kamper og har vært med på mange store anledninger. Han forteller dette om hva som gjør 16 mai-kampen spesielt for ham å spille.

-Det hjelper oss veldig når det er mye folk på kamp og når vi får publikums- boosten i ryggen. Det gispet som går gjennom luften når vi nesten scorer eller jubelen når man scorer, skaper en fantastisk følelse. Det tror jeg gjør at man kan føle seg litt bedre enn man er og at motstanderne føler seg litt dårligere enn det de er. Det kan ofte være med å bikke kampene i vår favør. I en 16 mai-kamp er det ofte mer folk og mer trøkk. Også er det ganske mye gøyere å gå i tog dagen etterpå når du har vunnet.

Kaptein vår har en oppfordring til de som enda ikke har kjøpt billett.

-Dere må gå og kjøpe. Vi håper at flest mulig har lyst å komme å se oss og hjelpe oss å snu den dårlige rekken vi har nå, sånn at vi kan komme på vinnersporet igjen.

Kampen mot Haugesund har avspark mandag klokken 1800, kjøp billetter her

Annonse fra Eliteserien: