Klart for årets første treningskamp

I morgen drar gutta til Bø for å spille årets første treningskamp i Telemarkshallen mot Notodden kl. 15.00. Vi satte oss ned med vår hovedtrener for å høre litt om hans tanker om oppkjøringen så langt.

Oppkjøringen er nå i full gang og før hele laget drar på treningsleir til La Manga, er det duket for årets første treningskamp.  

Fagermo gleder seg til kampen i morgen og er også svært fornøyd med oppkjøringen så langt:
-Vi startet med å teste alle spillerne. Her viste det seg at de spillerne som var her under oppkjøringen i fjor, er bedre trent nå. Det vil si at vi har hatt god utvikling i 2019 og det gir oss et godt grunnlag i 2020.

Hvilket svar håper du at du får fra kampen i morgen?
-Det viktigste her er at alle får spille. Så det vil bli 45 minutter spilletid på de fleste. Jeg er ikke så opptatt av svar, men heller kamptreningen gutta får. 

Hva tenker du om spillerstallen så langt?
-Jeg er veldig fornøyd med den stallen vi har nå og det er masse talent i den. Vi har enkelte posisjoner der vi er litt tynne, som bak, blant annet. Som sagt har vi mye talenter og de fleste som var her i fjor er her fortsatt. Så ser vi på muligheten å forsterke oss litt. 

Thomas Hallstensen, Onyekachi Ugwuadu og Elias Skogvoll er tre nye spillere som har kommet inn. Hva slags styrke gir de til laget?
-Thomas har god fysikk. Han er ung og sulten og jeg vil bruke litt tid på å finne ut hvor han skal spille. Kachi og Elias er kanter og der hadde vi en stor utfordring i fjor. Vi mista Sander Svendsen og Moussa Njie og hadde derfor få alternativer på kantene. Så det er veldig gledelig at vi får inn to nye kanter.

Hele laget drar til La Manga på søndag. Hvor viktig er det å reise vekk på en slik treningsleir?
-Det er viktig med treningsleir og det er vikitg og komme seg litt vekk med tanke på det sosiale. Men først og fremst det å få treffe internasjonal motstand, få spille mot andre lag en det vi er vant med i Norge. Nå skal vi riktig nok spille mot Tromsø, men vi skal også møte CSKA Moskva og Ut Pétange. Når hele laget reiser vekk på denne måten får vi også tid til å jobbe med fotball nesten døgnet rundt  siden det ikke er familie og andre i "veien" for oss. Det er positivt. 

Hva tenker du om de lagene vi skal møte på La Manga? 
-CSKA Moskva vet vi er et veldig bra lag og vil gi oss god motstand. Ut Pétange som kommer fra Luxembourg vet vi ikke så mye om, men de leder jo den hjemmelige ligaen så det blir spennende å se. Tromsø kjenner vi jo alle til. 

Årets første treningskamp er som fortalt i morgen kl. 15.00. De tre neste treningskampene vil foregå i La Manga og første kamp spilles 05.02 kl. 16.00 mot Ut Pétange. Resten av våre treningskamper finner du HER

Annonse fra Eliteserien: