Knepent tap i sesongavslutningen

Det endte med et knepent 1-0-tap mot Brann i Bergen, i det som var sesongens siste kamp.

En midt på treet-sesong skulle avsluttes borte i Bergen. Odd ville uansett utfall plassere seg i midtsjiktet av årets «Eliteserien», for Odds del handlet det om å avslutte med stil og ha æren i behold. For Branns del var det mer på spill. Brann spilte om sølv/bronse, avhengig av Moldes kamp mot Sandefjord. Odds oppgave var å spolere sølvfesten til bergenserne.

Men det var Brann som starta best i Bergen. Branns superspiss, Bamba, var nådeløs da Vegard Bergan knotet det til i de bakre rekker. Stopperen mistet fotfestet og pasningen som var tiltenkt Vebjørn Hoff, endte i stedet hos Bamba. Bamba brukte farta mot Odds forsvar og forserte enkelt forbi. Avslutningen hans var klinisk og Rossbach måtte plukke ut ballen fra eget nett allerede etter 3 minutter.

Brannfansen VS. Fagermo
Brannfansen har på ingen måter glemt det mindre hyggelige forholdet de har med Fagermo. De har hatt sine nappetak opp gjennom historien. Senest i dag tidlig kunne vi lese at Fagermo mente Brann måtte se langt etter sølvet. Det tok ikke lang tid fra scoringen kom til de hånlige ropene møtte treneren fra Akkerhaugen.

Den småspydige kommentaren Fagermo kom med, hadde likevel en god porsjon sannhet med seg. For at Molde skulle snuble borte mot tabelljumbo Sandefjord var det få som trodde på. Selv om det etter 10 minutter så lyst ut for bergenserne (les: Sandefjord tok ledelsen mot Molde – mens Brann selv ledet 1-0). Sølv-håpet ble deretter gradvis røsket fra Bergenspublikummet. For da Molde satte noen kasser i hvalbyen – kom Odd mer, og mer inn i kampen i Bergen.

Etter en drøy halvtime fikk Odd en vanvittig dobbeltsjanse. Elba Rashani dro seg ned til dødlinja og la inn. Det ble panisk i Brann-feltet og klareringen havnet hos Tobias Lauritsen. Sistnevnte fyrte av, via Bismar Acosta og til hjørnespark. Der kunne det fort vekk stått 1-1. På tampen av kampen la Jone Samuelsen seg ned i feltet og ropte på straffe, dommer ignorerte situasjonen og Brann kunne kontre.
Ruben Kristiansen avsluttet angrepet, men skuddet gikk utenfor (i nettveggen).

Odd kjørte på mot slutten av 2.omgang, men det ville seg ikke for Odd. Dermed endte sesongavslutningen med et knepent 1-0-tap borte mot Brann i Bergen. Årets sesong er over og vi endte på en 9.plass.

Annonse fra Eliteserien: