Kontring på kontring og poengdeling

Det var kontringenes aften når Strømsgodset og Odd delte poengene på Skagerak Arena.

Annonse:

Det var upåklagelige forhold de oppmøtte fikk servert 2. pinsedag på Skagerak Arena, et hjemmelag som stilte med eksakt samme startellever som gjorde kort prosess av Urædd i cupen. De sorte og hvite får tidlig erfare at dette ikke er en 4. divisjonsklubb de møter, Strømsgodset tar tak i taktpinnen fra start og skaper stadig farligheter innenfor de første 10 minuttene. Bortelaget har en ball i nettet, men heldigvis kommer linjedommeren opp med flagget og det blir annullert for en korrekt offside.

Drøyt 20 minutter er gått når Milan Jevtovic får sendt Conrad Wallem løs på en kontring, den løpssterke midtbanespilleren får avsluttet fra skrått hold. Ballen sniker seg dessverre såvidt utenfor stolpen til Viljar Myhra i Strømsgodset målet. De første 30 minuttene er det gjestene som ser farligst ut, utenom kontringen til Wallem er det de mørkeblå som kommer til de største sjansene. Heldigvis er det mindre gode avslutninger som kommer og en god målvakt i Leopold Wahlstedt som hindrer at det blir mål.

Samme mann er i sentrum igjen, kommer halvsekundet for sent inn og bommer på ballen når Braut Brunes er igjennom. Wahlstedt prøver å trekke til seg armene, men klarer det akkurat ikke. Dermed har dommeren ikke noe annet valg enn å peke på 11-metersmerket. Wahlstedt er uheldig, da velger like så godt Leoparden fra Stockholm å gjøre det godt igjen. Det gjør han med en strålende strafferedning. Herman Stengel prøver å sette ballen midt i mål, der møter ballen bare beina til Wahlstedt. Jubelbruset står i taket på Skagerak Arena når ballen ikke går i mål. Fler sjanser blir det ikke på Falkum før pause, lagene går i garderoben på stillingen 0-0.

2. omgang starter helt annerledes enn den 1., Hjemmelaget kommer ut med et helt annet driv i denne omgangen. Likevel uteblir de store sjansene de første 10 minuttene etter sidebytte.

Odds Milan Jevtovic jubler etter 1-0 scoring i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Strømsgodset på Skagerak arena. Dommer Jan Morten Tennøy (t.h.).Foto: Trond R. Teigen / NTB
Odds Milan Jevtovic jubler etter 1-0 scoring i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Strømsgodset på Skagerak arena. Dommer Jan Morten Tennøy (t.h.).Foto: Trond R. Teigen / NTB

Litt ut av det blå kommer det en kontring ut av en annen dimensjon, Gjengaar får slått Solo Owusu helt fri. Den defensive midtbanespilleren befinner seg i en ganske uvanlig posisjon for han å være, likevel gjør han det strålende. En millimeter presis ball over til rekkekamerat Jevtovic, serberen gjør ingen feil og da står det plutselig 1-0 på måltavlen. Ingen på Skagerak får satt seg før det smeller den andre veien, Marcus Mehnert blir spilt fri på høyresiden og banker ballen forbi en hjelpesløs Leo Wahlstedt.  To lynkjappe kasser og da er vi helt likt igjen.

Etter utligningen gjør Paco flere endringer, inn kommer Ole Erik Midtskogen og Bork Bang-Kittilsen. Fyrtårnet fra Tynset går umiddelbart til verks på venstresiden, noen fine kombinasjoner ender med flere småfarligheter og en situasjon der Conrad Wallem roper på straffe. Det ropes for døve ører, det blir ikke noe straffe utdelt fra mannen med fløyta.

Odd er farlige rett etter 80 minutter, en corner blir klarert rett til Josef Baccay. Backen spiller ballen på tvers til Solomon Owusu som tester skuddfoten. Ballen har en fin retning, men sniker seg på utsiden. Hjemmelaget presser på for et seiersmål de siste minuttene med et par ekstra friske bein ved Faniel Tewelde. Siste sekundet av kampen kommer det en farlig kontring, men det skal ikke kampleder Jan Morten Tennøy ha noe av. Fløyta settes i munnen og kampen ender med poengdeling.

Vi takker for et strålende liv og oppmøte på Skagerak denne pinsedagen.

Neste hjemmekamp kommer om drøye to uker. Da er det Molde som står på andre banehalvdel.

Sikre deg billetter allerede nå!

Heia Odd!

Annonse fra Eliteserien: