Lauritsen senket Enga

Wahlstedt stengte butikken da Lauritsen senket VIF

Annonse:

Et desperat og poengjagende Vålerenga på kvalikplass måtte gi tapt da Odd forverret rekken til hovedstadsklubben.

Det var Vålerenga som var best og skapte sjansene det første kvarteret. Den største sjansen fikk Osame Sahraoui.  Amor Layouni fant Sahraoui i boksen som skjøt like over mål.

Etter tjue minutter fikk Odd mulighet til å score. Filip Jørgensen kom først til et godt skudd fra 16-17 meter. Kjetil Haug reddet, men måtte gi retur som ga Gilli Rolantsson muligheten til å slå et lavt innlegg foran boksen. Innlegget gikk dessverre gikk forbi både Tobias Lauritsen og Josef Baccay i feltet.

33. minutter var spilt da Vålerenga vartet opp med fint samspill. Bjørdal og Layouni kombinerte fint, før sistnevnte fikk avsluttet fra skrått hold. Skuddet med vristen ble stoppet av Leopold Wahlstedt.

Vålerenga opprettholdt trykket og fortsatte å produsere sjanser. Først med Sahraoui og deretter med Petter Strand, men ingen av dem klarte heldigvis å få ballen i nettet.

En brukbar omgang av Odd og gode redninger av vår svenske målmann, gjorde at begge lagene gikk målløst til pause.

Det var en jevn åpning på 2. omgang. Odd presset høyere og tok litt mer risiko i oppbyggingen av spillet, som resulterte i ledelse for de sorte og hvite etter en time spilt.

Solomon Owusu slo en fin stikker til Milan Jevtovic som spilte videre til Espen Ruud i en god innleggsposisjon. Ruud slo høyt inn og der steg Tobias Lauritsen, som nettopp har signert sin første utenlandskontrakt til værs og stanget Odd i ledelsen med et fint hodestøt på lengste stolpe.

Vertene tok mer over etter scoringen, men en god Wahlstedt hindret scoringer for Vålerenga. Bronsevinnerne fra 2020 satte inn en sluttspurt mot et hardtarbeidende Odd-lag, men klarte ikke å hindre Odd i å ta alle tre poengene hjem til Skien.

Kampen endte med 1-0 seier til Odd. Odd kryper dermed opp fra 13. til 10. plass, mens Vålerenga blir værende på kvalik. Allerede onsdag er det ny kamp, borte mot Jerv i NM. Neste seriekamp spilles til helgen, hjemme mot Bodø/Glimt.

Annonse fra Eliteserien: