Legenden og Børvenshow senket Godset

Børven ble matchvinner på Steffen Hagens dag.

Søndag kveld kom Strømsgodset på besøk til Skagerak Arena. Drammenserne kom til Skien med en grusom historie å se tilbake på. 2007 er forrige gang «Godset» slo heltene fra Telemark, og den gang het treneren Dag-Eilev Fagermo. Oddespilleren med flest kamper i historien, Steffen Hagen, fikk en velfortjent hylles før kampen. Værguden valgte å hylle Hagen på sin helt egen måte; ved gryende haglvær.

Før dommeren, Trond Ivar Døvle, blåste i gang kampen, hjalp Svendsen og Børven det unge banemannskapet med å fjerne sponsortepper fra banen. Odd startet kampen friskt og spilte til tider glitrende med flere kombinasjoner. Det manglet litt på presisjonen på innleggene de første minuttene.

Etter en halvspilt omgang kom kampens virkelig store sjanse. Sander Svendsen vartet opp med et flott innlegg som var rettet mot Børven. Børven tok ned ballen på mesterlig vis, og viste nærmest verdensklasse i den tilretteleggingen til eget skudd. Markus Kaasa snappet opp returen og avsluttet. Tidligere Odd-keeper, Viljar Myhra, fikk avverget til hjørnespark.

Captain Fantastic!
På det påfølgende hjørnesparket dukket han opp. Hedersgjesten, stopperhelten og på daværende tidspunkt, målscoreren. Rashani svinget ballen inn, og ved første øyekast kunne det se ut som Ruud stanget ballen inn i mål, men det var Hagen som sørget for at Odd tok ledelsen på Skagerak Arena. Minuttene etter scoring tok han på seg heltefrakken og kom til unnsetning da Semb snubla og Pellegrino var alene igjennom. Hagen leste Pellegrino som en åpen bok, skrevet med blokkbokstaver. En fantastisk viktig inngripen av en fantastisk spiller. LEGENDE!

Odd - Strømsgodset. En voldsom haglbyge traff Skagerak Arena før eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Strømsgodset.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Etter 38 minutter var ballen i nota igjen, men denne gang ble det avvinket for offside. Først var det Myhra som satte en stopper for første Svendsen-scoring i Odd-trøya, sekunder senere lå ballen imidlertid i fiskegarnet, etter at Børven fisket på bakre stolpe. Linjedommeren vinket med flagget før Odd-sangen rakk å runge over stadion. Nornes oppsummerte 1.omgang: «BUNNDOLID».

Da 2.omgang startet var værforholdene helt annerledes. Sola skinte og det ble etter hvert stilt høyere krav til tilskuernes myse-ferdigheter. Det var fullspekket med sjanser innledningsvis i 2.omgang. Fagermo valgte å bytte inn Joshua Kitolano for Markus Kaasa etter en drøy time. Eller «Dåtsja Kitolano» skal vi tro husets speaker. Unggutten markerte seg umiddelbart. Avslutningen hans ble blokkert.

Godset-utligning og kjempesjanse
Odd spilte bra og ledet, helt frem til 76 spilte minutter. Jonathan Parr ble med opp på venstre-siden og la inn til «Mos». «Mos» sitt første forsøk ble stoppet av Sondre Rossbach, men på sitt andre forsøk satte han ballen i nettet, og dermed var lagene a jour. 82 minutter ut i kampen trodde hele Skagerak Arena at Svendsen satte inn Odds andre, men en mesterlig ex-Odder, Viljar Myhra, reddet bortelaget etter en TV-vennlig redning.

Det ble høy temperatur da innbytter, Nico Mickelson, falt utenfor 16-meteren og fikk tildelt frispark. At innbytter Mickelson fikk ekstremt vondt er det ingen tvil om, men at dommer dømte frispark var det få som kunne forstå seg på. En tilsynelatende horribel avgjørelse, som heldigvis ikke fikk fatale konsekvenser.

BØØØØRVEN-SHOOOOOW!
Det ble lagt til hele 7 minutter tilleggstid, mye på grunn av den opphetende situasjonen med Mickelson, som for øvrig måtte bli byttet ut igjen. Børven ble flyttet ned for å bekle indreløperrollen. Det stoppet imidlertid ikke vår toppscorer, Børven. Børven plukket ballen opp høyt i banen og avsluttet kaldt alene mot Myhra. 2-1!

På slutten av kampen fikk Odd noen enorme muligheter til å øke. Men hverken Rashani, Svendsen eller Lauritsen maktet å punktere kampen. Det gjorde fint lite, for etter 97 spilte minutter blåste dommer av, og Odd kunne feire en ny 3-poenger, og fjerde strake hjemmeseier på rad var et faktum.