Lekestue for Odd 2

Odd 2 slo endelig tilbake – og det med kalassifre!

ODD 2 startet slik: Egil Selvik, Kevin Johnsen, Odin Bjørtuft, Bjørn Mæland, Eirik Asante, Andre Södlund, Eivind Willumsen, Joshua Kitolano, Filip Gripsgård, Marius Larsen, Erik Eikeng

Tidlig mandag var det duket for Odd 2-kamp. I kjølevannet av A-lagets overlegne seier fra gårsdagen, var det tid for unggutta å snu kjerringa. For etter en god start med 3 seire på 4 kamper har det heller gått trått med Odd 2. 6 tap på de siste 6 kampene imponerer ingen. Det skal legges til at Odd 2 har hengt godt med i kampene, sett bort ifra 5-0-tapet i Senja. Denne mandagen var det besøk fra nord, da Alta kom på besøk.

Odd startet godt og den første store sjansen ble notert etter et lite kvarter. Eikeng dro seg fint inn i banen og avsluttet godt. Alta-keeper, Daniel Rojas, måtte gi retur. Marius Larsen luktet returen og var hissig på, men linjedommeren avvinket for offside. Like etter sjansen var det Alta sin tur til å teste Egil Selvik. Altas høyreiste spiss, Guyon Philips, maktet ikke å få god nok klem i avslutningen. Filip Gripsgård var aktiv denne mandagen og lagde kaos på høyresiden ved flere anledninger, dog uten å true Rojas nevneverdig.

Brodering, gjenvinning og iskald avslutning
Odd tok ledelsen på Skagerak Arena etter snaue 20 minutter spilt. Kitolano vant ballen og spilte videre til Södlund som kombinerte fint med Eikeng. Odd-gutta broderte seg fint igjennom forsvaret og rundet keeper, før det til slutt var Södlund som enkelt kunne sette ballen i mål. Like før pause doblet Larsen ledelsen. Nok engang var det Kitolano som vant ballen. Denne gangen gjorde han nesten alt selv. Etter et godt og smart løp slapp han ballen ut til Larsen, som var iskald og satte ballen bak Rojas.

Det var gjestene som kom best i gang etter hvilen. Guyon Philips avsluttet fra kloss hold, men fra en litt for skrå vinkel ble det tilsynelatende enkelt for Selvik og redde skuddet. Bortelaget fikk hjørnespark, men maktet ikke annet enn å skaffe et nytt hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket fikk Odd klarert ut av farlig sone.

Alta-keeper, Daniel Rojas, var senere på bærtur og klarte å rote seg bort utenfor egen 16-meter. Markus Kaasa snappet ballen. Han forsøkte å utnytte situasjonen ved å spille ballen til lagkamerat Marius Larsen, men forsøket ble for upresist. Rojas og Alta kunne puste lettet ut. Like etter dette fikk Alta problemer med pusten igjen. Igjen var Larsen og Kaasa hovedpersonene, men denne gang var rollene snudd. Larsen spilte en god ball til Kaasa, som avsluttet på volley – via kunstgresset og i mål! 3-0.

Marius Larsen tok også hovmesterrollen da innbytter, Tobias Lauritsen, enkelt satte inn 4-0. Kevin Johnsen brukte så farta si, fosset frem på høyresiden og la inn til Filip Delaveris som kunne løpe inn 5-0. 5-0 ble også sluttresultatet i det som var en lekestue på Skagerak Arena. Dermed tok Odd en etterlengtet seier. Nå venter en pause i en liten måned.