- Målet var å debutere denne sesongen

Han hadde gledet seg til spill i 2. divisjon, og hadde et håp om å få sjansen i løpet av sesongen. Nå er han gutten alle snakker om.

Kragerø-gutten er født i 2002, og fylte 18 år for en måned siden. I helgen fikk han sin debut i Eliteserien mot Strømsgodset, og på onsdag fikk han sin hjemmedebut. Odd var under hardt press da midtbaneankeret entret banen, men det skulle kjapt endre seg. 

Det var ikke mange flere enn de spesielt interesserte som hadde hørt noe særlig om unggutten da han var med i troppen til kampen mot CSKA Moskva på La Manga i februar. Da hadde han trent med a-laget i en måned. Siden den gang har det skjedd mye. 

Først skrev han proffkontrakt i slutten av februar, og fra det tidspunktet tok det ikke lang tid før corona og permiteringene traff oss. 

 - I den perioden ble det mye egentrening. Vi fikk program som vi fulgte, og jeg var bevist på å legge ned en ekstra innsats. Det har nok hjulpet meg litt, jeg fikk fortsette å utvikle meg i noen måneder til. Jeg var nok ikke helt klar for Eliteserien med en gang, forteller Jørgensen til Odd.no

Forventningene til sesongen var ikke store, det handlet for det meste om å tilpasse seg det nye nivået.

 - Tempoet er mye høyere, og det er det som har vært den største forskjellen. Jeg hadde som mål å debutere en eller annen gang i løpet av sesongen. Først og fremst ville jeg jobbe bra, og jeg gledet meg til å få spille i 2. divisjon, fortsetter han.

18-åringen har vist seg frem på trening, og Nornes viste at han var klar da han satte han inn mot Strømsgodset. En tøff kamp å debutere i, Odd slo mye langt mot slutten, men Jørgensen var positiv når han var involvert. Mot Vålerenga ble det fullklaff.

 - Om jeg var nervøs? Ja, jeg var vel litt nervøs. Nornes sa at jeg skulle kose meg, sleppe meg løs og at jeg skulle søke ball, slik jeg pleier. Det gikk jo ganske bra, så det er gøy.

Alle vi andre som så kampen kan si med sikkerhet bekrefte at det gikk ganske bra, og vel så det. Odd tok over kampen etter at han og Lauritsen kom inn. Han satte tempo i en midtbane som hadde slitt i innledningen av omgangen. Han serverte på alle muligheter måter. Korte pasninger, crossere og stikkere. Han løp og plasserte seg smart, og var stort sett ledig hele tiden. Han gjorde også jobben defensivt, og fungerte som det skjoldet for fireren bak et anker skal fungere som når man ikke har ball. Viktigst av alt så var han med på at Odd hevet laget sitt betraktelig, og det resulterte også i tre mål.

Det ble ikke mye søvn på Jørgensen etter kampen på onsdag, og for Kragerø-gutten har de siste timene vært spesielle. 

 - Det har vært utrolig gøy. Jeg har fått masse meldinger og folk har ringt for å gratulere. Det er jo gøy med oppmerksomhet. 

Han forteller også at den ekstra oppmerksomheten ikke gjør han stresset. 

 - Det er jo litt annerledes når man har hatt en god debut, da forventer folk litt mer. Jeg lever fint med det, og vet at jeg håndterer det presset som kommer. 

Ved siden av fotballen går han på Toppidrettsgymnaset, og han har bosatt seg rutinert like ved siden av både hjemmebanen sin og skolen. Han er som unge fotballspillere flest, det går stort sett bare i fotball. Og litt skole. Han forteller også at han bruker FIFA til å koble av med. 

Neste mulighet til å muligens få se 20002-modellen er allerede til lørdag klokken 18:00. Da står Start på motsatt banehalvdel i Kristiansand. 

 

Annonse fra Eliteserien: