Målløst på La Manga

Odd og Sogndal maktet ikke å score i det som ble en stereotypisk treningskamp

ODD startet slik: Egil Selvik, Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Fredrik Nordkvelle, Jone Samuelsen, Fredrik Oldrup Jensen, Vebjørn Hoff, Andre Södlund, Torgeir Børven, Elba Rashani

Odd forbereder seg godt til den kommende sesongen i 2019. På La Manga blir gode treningsøkter kombinert med godt samhold og treningskamper. I tillegg til dette skjer det også saker og ting på overgangsfronten. Egil Selvik, keeper fra Sandes Ulf, har signert for Odd. En annen gladnyhet er låneoppholdet av en ung gammel kjenning, Fredrik Oldrup Jensen. Jensen vil spille i Odds hvite og svarte farger frem til sommeren.

Søndagens oppgjør på La Manga var mot norsk motstand, nærmere bestemt Sogndal. Sogndal maktet ikke å kvalifisere seg til Eliteserien, og endte dermed på en 4.plass på Norges nest øverste nivå. For kommende sesong vil nok alt annet enn opprykk være godt nok. Odd kom fra et møte med russisk toppfotball og fikk en liten smakebit på hvor nivået ligger. I kampen mot Sogndal ble naturligvis tempoet vesentlig tregere.

I 1.omgang skjedde det merkverdig lite. Mer stereotypisk treningskamp får du nesten ikke. Det skjedde svært lite og på de første 45 minuttene ble det kun produsert 1 ordentlig sjanse. Den var det Jone Samuelsen som stod for. Etter 40 minutter vendte Samuelsen seg i 16-meter før han avsluttet like utenfor målet som var voktet av Dyngeland i Sogndal-buret. Det var for øvrig gledelig å se Oldrup Jensen tilbake i Odd-trøya. Glimtvis så vi hva som bor i midtbaneankeret vårt.

2.omgang
2.omgang startet som den 1. Svært få sjanser og mye trilling av ball. I tillegg fortsatte Oldrup Jensen å vise den tryggheten han kan supplere til dette Odd-laget. Vebjørn Hoff, som fullt fortjent ble Odds beste spiller i fjor, spilte meget godt i Oldrup-rollen i 2018-sesongen. I kampen mot Sogndal ble Hoff prøvd i indreløper-rollen han også har mye kjennskap til (les: Vebjørn Hoff spilte mye indreløper i Ålesund).

Som vanlig i en stereotypisk treningskamp foregår det mange bytter. Denne kampen var ikke et unntak. Blant spillerne som kom inn for Odd var unge Marius Larsen en av dem. Larsen kom tidlig til en god skuddmulighet utenfor 16-meteren. Avslutningen på halv-volley gikk like over mål. Etter drøye 75 minutter fikk Sogndal og Mandic en god mulighet som følge av en dødball, men avslutningen ble omsider stoppet. Ingen av lagene maktet å score og dermed endte det 0-0 mellom Odd og Sogndal denne søndagen på La Manga.

Annonse fra Eliteserien: