Målrik torsdag

Det ble en målrik kamp i Telemarkshallen. 5-1 stod det på resultattavla da dommeren blåste av kampen.

ODD startet slik: Anders Klemensson, Fredrik Nordkvelle, Steffen Hagen, Odin Bjørtuft, Birk Risa, Torgeir Børven, Vebjørn Hoff, Joshua Kitolano, Andre Södlund, Andreas Helmersen, Elba Rashani

Det er snaue 2 måneder til sesongen 2019 sparkes i gang på Skagerak Arena. Odd har trent godt og har nå begynt treningskampene. Torsdagens oppgjør mot Raufoss ble spilt i Telemarkshallen. Det var et spennende Odd-lag som entret den kunstgressbelagte innendørsbanen i Bø. En ny nr.10 og Fredrik Nordkvelle som høyreback, var enda et par grunner til at denne kampen skulle være spennende å følge med på.

Det var likevel begrensa hvor mye vi fikk sett av vår nye 10’er, Andreas Helmersen. Tidlig i oppgjøret mot gultrøyene fra Oppland fikk vår lånte spiss en trøkk i duell med ex-odder, Kevin Jablinski. Helmersen klarte omsider å stable seg på beina igjen, men minutter senere lå han nede i kunstgresset atter en gang. Denne gangen signaliserte fysio for bytte.

Lauritsen-kanon åpnet ballet
Innbytter Tobias Lauritsen gjorde det motsatte av å gjøre seg bort, hva nå enn det er. Han åpnet det som etter hvert viste seg å bli en målfest. Lauritsen skaffet frispark i svært god posisjon. Det er ikke ukjent at Lauritsen har en god frisparkfot. Spissen banket til fra litt over 20 meter, og ballen fløy opp i venstre kryss, utagbart for keeper - en kanonscoring!

Et par blunk senere sitter ballen i kassa igjen. Odd har så vidt rukket å komme tilbake til sin egen halvdel etter Lauritsen satte 1-0, før Rashani dobler. Joshua Kitolano har øyne i både nakke og øre da han sender en herlig pasning på tvers mot Rashani. Sistnevnte har ingen problemer med å lure Raufoss sin målvakt.

3-0 kommer minutter senere. Det er mye klabb og babb i feltet i kjølevannet av et hjørnespark. Først så det ut til at Lauritsen skulle sette ballen i mål, videre spratt ballen både hit og dit, før Bjørtuft kriget ballen i mål, via en Raufoss-spiller. Bjørtuft og Lauritsen er også mennene bak 4-0. Midtstopperen tar servitørjobben og legger ballen praktfullt inn til Lauritsen. Lauritsens heading viser både rutine og presisjon; han headet ballen tilbake der den kommer fra, helt nede i hjørnet. 4-0.

Byttebonanza, ferietendenser og 2 frispark-scoringer til!
Siste halvdelen av 1.omgang var preget av mye sprut. Den velkjente ketchup-effekten kunne knapt nok vært mer passende. For etter Lauritsen åpnet ballet, kom plutselig 2-0, 3-0 og 4-0. 2. omgangen startet som den første; rolig. Det ble som en antydet, gjort veldig mange bytter. Blant annet fikk vi se keeper Pål Heigre i aksjon.

Det var sjansefattig ganske lenge. Raufoss hadde knapt hatt skudd på Odds mål, frem til Bizoza fikk frispark nærmest identisk der Lauritsen satte ballen i mål i 1.omgang. Raufoss-spilleren sender ballen i motsatt vei av det Lauritsen gjorde. Men i likhet med Lauritsen, gikk også denne i mål! Et flott frispark gjorde at 4-1 var et faktum i Telemarkshallen.
Tobias Lauritsen fullførte sitt uekte hattrick da han scoret sitt 2. frisparkmål for dagen. Et fantastisk utført frispark sikret 5-1 for Odd og god selvtillit hos Tobias Lauritsen.