Marerittet fortsetter

Oddegutta klarte ikke å revansjere seg etter tapet på Viking Stadion. Samuel Adegbenro er blitt et mareritt for oss denne sesongen.

Sola skinte på Falkum, det ble forventet 3 poeng. Midt i Juli-måned, 16. Juli, var bordet dekket til den 16.serierunden som skulle bli spilt mot 16.plassen i Eliteserien, Viking. Odd har hatt et godt tak på Viking når kampene har blitt spilt i Skien. Det er 5 år siden de mørkeblå slo Odd på den vakre matta vår.

Adegbenro-dobbel

Store forhåpninger om seier i forkant av kampen blir fort glemt. For etter 6. minutter får Samuel Adegbenro gjøre som han vil. Nigerianeren får servert en langpasning i bakrom. Ut kommer Sondre Rossbach i et forsøk på å «gjøre målet mindre», det ender med at han hopper opp og Adegbenro setter ballen under Rossbach, 0-1 er et faktum.

Viking har et fantastisk kontringsvåpen i Samuel Adegbenro. Hurtigtoget skapte store problemer for oss i første oppgjør mellom lagene – denne kampen fortsetter han i samme spor. 24 minutter er gått og kapteinen vår viser at vi skal opp og frem. Godt initiativ. Han tar med seg ballen langt innpå banehalvdelen til Viking, men ballen blir snappet opp av en blåkledd. Ballen blir med engang sendt opp til Adegbenro, som setter ballen hardt til venstre for Rossbach. Klump-i-halsen-stemning på stadion.

Endringer i pausa – til ingen nytte

Å ligge under 0-2 til pause hjemme mot Viking er kritisk. Det skal også sies at det fort vekk kunne vært verre. Viking var farlig frempå ved flere anledninger før pause. Det var desperat stemning på Skagerak Arena. Pipekonserten på Viking-keeper, Iven Austbø, startet tidlig. Noe måtte skje, og den første merkverdige endringen er at Olivier Occean og Pape Diouf blir byttet innpå mot henholdsvis Sigurd Haugen og Riku Riski.

Vi styrer som regel alltid kampene, og denne kampen er ingen unntak. Det er dog et problem. Vi får det rett og slett ikke til å stemme i den siste tredelen fortiden. Kampen ender skuffende nok opp med 0-2-tap. Men, selv om kreativiteten til tider var på linje med en stein er det fortsatt muligheter til å klatre. Eliteserien er jevn og vi har spilt en kamp mindre enn de fleste lag.

Det er nå vi trenger folkets støtte, vi har troa på at vi reiser oss allerede førstkommende torsdag, da vi ligger godt an til å avansere videre i Europa-ligaen.