Medaljen glapp i siste runde

Odd fikk det vanskelig i Haugesund og ble forbigått av Rosenborg på målstreken

Så var det duket for aller siste runde i Eliteserien. Denne søndagen spilte alle lagene i Eliteserien samtidig, og én ting var sikkert; det skulle ikke stå på dramatikken. Scenarioet var like enkelt, som det var utfordrende. Med uavgjort eller seier ville Odd få medalje. Om Odd tapte var vi avhengig av at Rosenborg ikke skulle vinne.

Odds motstander, Haugesund, kom aller best i gang på eget gress. Fredrik Oldrup Jensen fikk passet sitt påskrevet av dommer, Kristoffer Hagenes. Midtbaneankeret var for røff i Odds 16-meter, noe som resulterte i at vertene fikk straffe. Niklas Sandberg gjorde seg klar fra 11 meter. Sandberg satte straffen sin i semifinalen mot Rossbach, og FKH-spilleren hadde også denne gang is i magen fra straffemerket.

Det tok ikke mange minuttene før Odd svarte. Odd vartet opp med et angrepsspill etter boka. Birk Risa kom på en fin overlapp, før han la inn til Markus Kaasa, som var klinisk i avslutningen. En viktig scoring fra den kreative midtbanespilleren, som sørget for at Odd var med i kampen igjen.

Medalje til pause – men så snudde det
1-1 var beholdningen til pause, og i de andre kampene var resultatene i Odds favør – dette skulle imidlertid forandres brutalt. Etter en time var spilt i Haugesund kom kampens tredje scoring, og det var vertene som kunne juble etter å ha satt ballen i nettet. Kristoffer Velde fikk ballen servert av kampens første målscorer, Niklas Sandberg. Velde avsluttet med venstrefoten fra skrått hold, og i nettet bak Rossbach.

Tydelig preget av stundenes alvor slet Odd med å sette ballen i mål bak Haugesunds sisteskanse, Helge Sandvik. Det tok ikke lang tid før 2-1 ble til 3-1 i Haugesund, og Odds håp om seier gikk fra mye mulig til svært vanskelig. Mikkel Desler utnyttet at Rossbach brukte beina til å redde i kjølevannet av et frispark. Desler fikk ballen i svært gunstig situasjon og hadde få problemer med å forvalte sjansen til mål.

Odd presset på, og satte inn på gode duellspillere, men slet med å få scoring ut av det. Og når Rosenborg snur kampen mot Ranheim, hjelper det svært lite at Molde gjorde jobben mot Bodø Glimt. Håpet rant ut sammen med tida, og som følge av stort risikospill, kunne vertene – og Ibrahima Kone – sette punktum på kvelden. Spissen fikk store rom å boltre seg på, og hadde god tid alene med Rossbach. Kone hadde få problemer med å fastsette sluttresultatet til 4-1.

Et sønderknust Odd-lag må derfor se seg forbigått av Rosenborg i aller siste kamp. Odd ender derfor på 4.plass i Eliteserien 2019, med like mange poeng som bronseplasserte Rosenborg, men med dårligere målforskjell. Det er et surt resultat å svelge for Odd, som har gjort mye bra denne sesongen.

Vi vil rette en stor takk til alle som tok turen til Haugesund for å støtte Odd!

Annonse fra Eliteserien: