Mine oddedamer og oddeherrer

Endelig er Eliteserien her igjen.

Sirkuset er tilbake igjen, klare for å trollbinde tusenvis av nordmenn. De siste ukene har de 16 lagene i Eliteserien gjort sine forberedelser. Nå er det slutt på forberedelser og lav intensitet – det er duket for 1.serierunde i Eliteserien 2019!

Vårt kjære Odd skal åpne hjemme på Skagerak Arena mot laget vi avsluttet fjorårets sesong mot, Brann. Da endte det med et 1-0-tap i det som var en kamp preget av at det var siste serierunde. Nå er omstendighetene totalt snudd på hodet; vi er i motsatt ende av terminlista, det er ekstra spenning rundt 1.serierunde og vi spiller hjemme i Skien.  

Brann er som vanlig ansett som en av de heteste utfordrerne til Rosenborg (og Molde). I fjor var rødtrøyene fra Bergen lenge med i tittelkampen, men måtte til slutt gi tapt for Rosenborg. På slutten av sesongen passerte også Molde forbi Brann. Det endte med en 3.plass for Brann i 2018. I år har ekspertene i VG tippet bergenslaget på 4.plass (Odd på 6.plass). Det betyr dog ikke at Brann har blitt et dårligere lag, men flere av topplagene har gjort mektige forsterkninger, som ser skumlere ut på papiret.

Brann har blant annet mistet Steffen Skålevik, Deyver Vega og Petter Orry Larsen, men til gjengjeld har de signert en av grunnene til at Ranheim gjorde det så bra som de gjorde i fjor, Kristoffer Løkberg, samt den rutinerte keeperen, Håkon Opdal. I tillegg har Brann (på papiret) et bunnsolid forsvar, anført av kaptein Vito Wormgoor. Likevel kan Odds største bekymring fort bli Daouda Bamba, Branns spiss. Bamba har herjet mot Odd tidligere, da i KBK-drakt.

Odd
Men nok om Brann. La oss ikke bruke en kalori mer på hva som foregår på andre siden av fjellet. Odd har hatt det vi kan kategorisere som en godkjent oppkjøring, der formkurven var stigende. Vi slo Haugesund og Aalborg med henholdsvis 4-0 og 2-0 i sesongens 2 siste treningskamper. Særlig Elba Rashani viste glitrende form i de to kampene.

Eliteserien fotball 2018: Branns Ruben Kristiansen (bak) og Odds Elbasan Rashani i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Brann på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Eliteserien fotball 2018: Branns Ruben Kristiansen (bak) og Odds Elbasan Rashani i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Brann på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix


Odd har mistet spillere som Martin Broberg, Viljar Myhra og Stefan Mladenovic, men har hentet Egil Selvik, samt Fredrik Oldrup Jensen og Sander Svendsen på lån til sommeren. Sistnevnte er det knyttet ekstreme forventninger til. Svendsen har tidligere bevist Norge at han kan herje på dette nivået. Finner han seg til rette i denne klubben vil det være fryktelig bra for Odds angrep. Oldrup Jensen kjenner Odd og Fagermo sin spillestil vanvittig godt, og vil ikke få noen problemer med å tilpasse seg laget igjen.

Vebjørn Hoff blir etter alle solemerker flyttet opp som indreløper i kjølevannet av Oldrup-signeringen. Hoff var ekstremt god i fjorårets sesong, og ble fullt fortjent kåret til Odds beste spiller. I tillegg til å imponere flere eksperter, blant annet ved å spille seg inn på årets lag i nettavisen. Om Hoff klarer å prestere på samme nivå i ny posisjon, og Oldrup Jensen holder nivået sitt, kan Odd igjen få en beryktet midtbane. Noe som nærmest har vært proporsjonalt med Odds nivå den siste tida.

Odd kommer til å gi alt for å gjøre livet surt for bergenserne og for å skape en aldri så liten fest i Skien når Odd og Brann kickstarter hele Norges fotballbegivenhet: Eliteserien.

HEIA ODD!

Annonse fra Eliteserien: