Nederlag i Trøndelag

Espen Ruud reduserte til ingen nytte, da trønderne ble for sterke på Lerkendal.

Vi har akkurat flippet kalenderen til November. Odd tok søndag kveld den årlige turen til Lerkendal, for å møte Rosenborg. Det er en tur svært få trenere i Eliteserien forventer å få med seg 3 poeng fra. Odd har dog en solid statistikk mot trønderne; På de 5 siste har vi kun tapt 1 kamp etter 90 spilte minutter. Det var derfor grunn til å tro på poeng i den nest siste bortekampen for sesongen.

Jone Samuelsen var uhyre nær scoring etter 6 minutter. Odd vartet opp med et godt angrepsspill og det endte med at den skallede indreløperen vår kom til avslutning. Avslutningen på en touch klarte ikke å overliste den tidligere Odd-keeperen; Andre Hansen. Der kunne – og burde – Samuelsen sørget for at det Odd fikk en pangstart på kampen.

eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal Stadion.Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Rosenborg kom mer inn i kampen igjen, og selv om hjemmelaget hadde mest ball, var det Odd som var nærmest scoring. Etter et drøyt kvarter var det Birk Risa som ble spilt fri ved 16-metershjørnet. Venstrebackens avslutning gikk litt til side for mål. Et par minutter etter Risa sitt forsøk var Helland nær, da han fikk testet slegga.

Helland-mål
Pål Andre Helland fikk muligheten en gang til senere i omgangen, og den tok han godt vare på. Den sagnomsuste dansken, Nicklas Bendtner, klarte å vri ballen over til Helland, som dempet ballen og la til rette for skudd. Skuddet gikk via Rossbach, og i mål. Vertene fikk hull på byllen på et svært beleilig tidspunkt, like før pause.

De 22 spillerne gikk til pause på 1-0 til vertene, men det kunne vært annerledes. Både med tanke på resultat, men også antall spillere. Før pause hadde Samuelsen og Lauritsen en gyllen mulighet til å kontre. Sistnevnte ble felt på ulovlig vis av Birger Meling. Meling slapp unna med gult kort.

Målene rant inn
Odd viste gode takter innledningsvis i 2.omgang og hadde et par gode sjanser, men det var Rosenborg som startet målshowet som ble servert i 2.omgang. Alexander Søderlund og Mike Jensen vartet opp med et fint veggspill, der sistnevnte til slutt kunne sende ballen forbi Sondre Rossbach, uten problemer.

Det blir å dra i å si at scoringen kom mot spillets gang, men at Odd viste gode tendenser i forkant av 2-0 er det ingen som kan si noe på. Heldigvis har vi en høyreback med ellevill målteft på banen igjen. Espen Guud satte inn reduseringen etter et presist hjørnespark, signert Birk Risa. 2-1 og det var blåst nytt liv i kampen igjen. Vel, i hvert fall i noen sekunder. Rosenborg gikk rett i angrep og utnyttet Ruud og Hagens slurv. Helland plukket opp ballen og brukte 3 berøringer på å sende hjemmelaget opp til 3-1.

Tobias Lauritsen, Espen Ruud og Martin Broberg hadde alle gode muligheter på tampen av kampen, men det ville seg ikke denne kvelden. Dermed endte det med 3-1-tap på Lerkendal denne søndagskvelden.