Nedtur mot Oppsal

Odd 2 med knepent tap da tabelljumboen sikret viktige poeng.

ODD 2 startet slik: Egil Selvik, Kevin Johnsen, Odin Bjørtuft, Bjørn Mæland, Eirik Asante, Markus Sjøstrøm, Eivind Willumsen, Marius Larsen, Bilal Njie, Tobias Lauritsen, Filip Delaveris

Nøyaktig ett døgn etter at Odd startet sin kamp – som til slutt endte med uavgjort – mot Rosenborg, var det duket for Odd 2. Odds andrelag dro til Oslos sydøstre strøk, nærmere bestemt Oppsal. Blåtrøyene fra drabantbyen var i poengnød, og var å finne helt nederst i avdeling 2 av PostNord-ligaen. Søndagens hjemmelag har tidvis vist hva som bor i dem denne sesongen, men har slitt med å skaffe poeng. Da Odd 2 kom på besøk, var det duket for et spennende oppgjør.

Det var en svært jevn start på kampen, men selv om det var skjerpa hoder på banen, var det få sjanser i 1.omgang. Gharib Gerkondani sitt forsøk etter en halvspilt omgang var det nærmeste noen av lagene kom scoring den første halvtimen. Gerkondani fikk avslutte fra en relativt skrå vinkel. Avslutningen gikk utenfor og det så ut som Selvik hadde avverget, om nødvendig.

Kontring etter corner sørget for scoring
Lite skjedde altså etter 30 minutter, men ventet du til to minutter senere, kom kampens første gigantsjanse, og den ble omsatt til scoring. I kjølevannet av en Odd-corner som ikke gikk rett i klypene til eks-odder, Anders Klemensson, fikk hjemmelaget en kontring. Keeperen startet spillet raskt, og etter et par trekk ble Mats Paulsberg spilt, etter å ha kommet på en overlapp. Paulsberg pisket ballen inn, og det var ingen vanskelig jobb for Wilhelm Osman Adra å sette ballen i kassa, 1-0.

Like før pause holdt vi på å få en reprise av første scoringen, men den nesten helt komplette kopien manglet den viktigste delen, nemlig scoringen. Den andre omgangen stod veldig i stil med 1.omgangen hva angår kampbildet. Eneste forskjellen var en naturlig forandring utover i kampen. Odd tok mer og mer initiativet i kampen, mens blåtrøyene konsentrerte seg mer om å forsvare seg, kontra score et nytt mål. Hjemmelaget ventet heller på overgangsmuligheter – slik som målet deres kom på. Det fikk dem om lag 10 minutter før slutt. Mats Kristiansen fosset frem mot mål, men avslutningen stod ikke i stil med raidet.

Odd 2 maktet aldri å overliste Klemensson i Oppsal-buret, og når Lauritsen misbruker en god mulighet mot slutten av kampen, ender det med 1-0-tap i Oslo denne søndagskvelden.           

 

Annonse fra Eliteserien: