Norges beste hjemmelag

Sigurd «Hauso» Haugen overlistet Origi da Odd tok sin 5.(!) strake hjemmeseier.

Et Lillestrøm i poengnød skulle ikke få det lett på Skagerak Arena. For sjeldent har vel uttrykket «borte dårlig, hjemme ganske mye bedre» vært mer passende til dette Odd-laget. Vi har gjort sakene meget godt på eget gress og spilte mandag kveld for den femte strake hjemmeseieren mot fuglene fra Lillestrøm.

Sigurd Haugen fikk fornyet tillit fra start, noe som betydde at Kippe-ertsatter, Antonijevic, ikke hadde tid til å blunke mer enn han måtte. Første test kom allerede etter 2 spilte minutter. Hussain spiller inn til nettopp Sigurd Haugen. Haugen avslutter. Antonijevic treffer både ball og mann da han blokkerer.

Sjanser, fint spill og straffebom

Første omgang fortsatte med sjanser, fint spill, og en straffebom. Odd styrte mye og Lillestrøm var farlige på kontringer. Vi fikk blant annet se Rashani med volley i nettveggen, Broberg-skudd og straffebom av Etzaz. Gjestene var også farlig frempå da de halvveis ut i omgangen lagde kluss i Rossbach sin boks. Erik Brenden får en ypperlig mulighet i Odds 16-meter, men Brenden brenner den og treffer stolpen. Knudtzon fikk også sin mulighet, men han bommet alene med Rossbach.

Haugenshow!

Så skrur vi tiden til 45 minutter. Lillestrøm har akkurat vært farlig frempå ved et par anledninger og dommer ser stadig ned mot klokka. Rashani flyr nedover venstrekanten og legger inn til Sigurd Haugen. Fra skrått hold får spissen lurt ballen inn bak Origi. 1-0 på overtid av første omgang – det smakte deilig for Hauso og Oddrane!

2. omgang

Lillestrøm har ikke noe valg nå. Pausepraten må gå utpå å skjerpe de siste detaljene som kan ryste Odd. 2.omgang starter med brask og bram. Det tar ikke mange minutter før dommer Eskås peker på straffemerket for andre gang i kampen. Denne gang til gjestene. Fredrik Krogstad stiller seg opp, skyter og treffer stolpen! Dette var det siste gjestene trengte.

Tiden tikker og går. Lillestrøm trenger sårt en scoring nå. Rollene i kampen har snudd. Lillestrøm angriper. Odd venter på kontringsmuligheter. Lillestrøm blir mer og mer desperate, og LSK-trener Arne Erlandsen blir ved flere anledninger snakket til. Tagbajumi får kampens siste mulighet da han brasser ballen like utenfor. Nærmere kom ikke LSK, og dermed er 5 på rad er et faktum!