Nornes tok innersvingen på Fagermo

Årsbeste, fire scoringer og seier mot Vålerenga.

Vålerenga med tidligere Odd-trener Dag-Eilev Fagermo som sjef, og to tidligere Odd-spillere på midtbanen fikk en drømmestart på matchen. Herolind Shala ble felt innenfor 16-meteren etter seks minutter, og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket. Matthias Vilhjalmsson satte ballen til venstre for seg selv. Rossbach var etter den, men straffen var godt plassert ut til siden.

Odd svarte nesten umiddelbart. Vålerenga-keeper Klaesson feilberegnet den totalt, og på bakre lurte Kachi som spilte ballen på tvers. Fullstendig kaos i Enga-feltet, men til slutt fikk Vebjørn Hoff satt ballen inn mellom beina på Magnus Lekven som voktet streken.

Det roet seg litt etter den intensen starten, og begge lag hadde gode perioder med ball. Spesielt bra fungerte Odd sin høyreside. Med unntak av de to scoringene ble det ingen ordentlig store sjanser, men begge lag hadde noen farligheter. En livlig Shala avsluttet over fra 12 meter, mens Ruud og Hoff skapte flere halvfarligheter etter fine kombinasjoner på høyre.

Helt mot tampen av omgangen fikk Kachi to muligheter. Først etter et legg fra høyre, hvor han igjen lurte helt bakerst. Avslutningen gikk et par meter utenfor. Han forsøkte seg også fra lengre hold etter 44 minutter, men avslutningen gikk rett på Klaesson.

Full fyr etter pause
Gjestene fra hovedstaden startet også den andre omgangen best, og de skapte flere gode muligheter på dødball. Nornes gjorde to bytter tidlig i omgangen for å heve laget. Kachi og Fredrik Nordkvelle gikk ut, og inn kom Tobias Lauritsen og Filip Jørgensen. Sistnevnte debuterte for Odd på søndag mot Godset, men endelig skulle 18-åringen få spille for a-laget på Skagerak Arena.

Innbytterne snudde kampen
Like etter byttene ble det igjen skapt noe på vår høyreside. Ruud mottok en strøken crosser, spilte vegg med Kaasa og slå inn. På første stolpe møtte Børven fra motsatt kant, og satte ballen inn via Klaesson. Et angrep tatt rett ut fra læreboka til Dag-Eilev.

Vi fortsatte å angripe etter scoringen, og etter 67 minutter ble innbytter Tobias Lauritsen revet over ende i boksen, og Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket for andre gang i kampen. Torgeir Børven er sikkerheten selv fra 11-meteren, og satte ballen motsatt for keeper.

De to innbytterne endret hele kampbildet. Lauritsen vant stort sett samtlige dueller, og bandt opp stopperne til Vålerenga akkurat som han skal. Filip Jørgensen satte fart i midtbanen, spilte fri både på høyre og venstre, og han lå perfekt som det skjoldet han skal være. Ryddet opp i flere farlige situasjoner, og tidvis kan vi vel si at 18-åringen herjet. Gledelig også at Elbasan Rashani fikk sine første minutter etter skaden som har holdt han ute i åpningen av sesongen.

Kampen roet seg helt etter de to scoringene, og Odd la seg naturligvis lavt i banen. Vålerenga hadde mye ball, men skapte ingenting. Helt på tampen skulle Torgeir Børven få hattricket sitt. Klabb og babb i feltet, og som så ofte før så var ingen smartere enn Børven i boksen.

Det ender til slutt 4-1 til Odd etter en meget godt kamp. Neste mulighet for trepoenger er på lørdag, da møter vi Start på bortebane 18:00.