Ny Trenerutvikler på plass

Alexander Tengryd er ansatt som ny Trenerutvikler (Head of coaching) i Odds Ballklubb

Annonse:

Han skal arbeide tett med trenerne i klubbens utviklingsavdeling, og får en sentral oppgave med å revidere klubbens planverk for så, sammen med klubbens trenere, å implementere planene til effektiv læring på treningsfeltet.

Alexander er 37 år og har jobbet 18 år i svensk toppfotball, både som utviklingstrener og seniortrener. Han hadde sin fotballoppvekst i Trelleborgs FF, først som spiller og senere som trener i mange år. Jobbet så i Brommapojkarna, før flere år Helsingborgs IF. Han vendte deretter hjem til Trelleborgs for en toårsperiode før han i 2021 ble trener i IFK Göteborg, først som assistenttrener og til sist som midlertidig hovedtrener. Siden i sommer har han jobbet som «nasjonal fotballlutvikler» i det svenske forbundet. Han har også erfaring som utviklingsleder med plan- og metodikkarbeid.

Alexander er utdannet UEFA pro-trener og har i tillegg UEFA youth A-lisens. Han starter opp i stillingen 1. februar 2024, og flytter da til Telemark med kone og deres to små barn.

-Jeg er veldig glad og stolt å få muligheten til å arbeide i Odd med klubbens historie, kvalitet og potensial. Jeg er også veldig nysgjerrig på hva vi sammen kan få til. Jeg håper å kunne være med på å videreføre det gode arbeidet som allerede gjøres, samt bidra til å utvikle virksomheten og våre dyktige trenere videre.  

Vi ønsker Alexander og familien velkommen til Odd!

Annonse fra Eliteserien: