Odd 2 vant femmålsdrama

Oppsal ledet 2 ganger mot Odd, men Lauritsen sørget for at Odd til slutt vant 3-2.

ODD 2 startet slik: Egil Selvik, Kevin Johnsen, Odin Bjørtuft, Bjørn Mæland, Vahid Amarkhel, Jone Samuelsen, Andre Sodlund, Joshua Kitolano, Marius Larsen, Tobias Lauritsen, Filip Delaveris

Odd 2 møtte Oppsal på Skagerak mandag kveld. Bortelaget fikk en drømmestart på kampen, etter at Odd-keeper, Egil Selvik, kunne se flipperspill foran målet hans. Til slutt var det Kristoffer Hagen som kunne sette ballen i mål for blåtrøyene ifra det sydøstre Oslo. Til tross for den tidlig Oppsal-scoringen var det Odd som styrte spillet i den første omgangen.

Sjanse-bonanza
Og for noen sjanser hjemmelaget skulle få. Først var det Filip Delaveris som ved ikke bare en, men to anledninger, kunne skjære inn og avslutte. Ved begge forsøkene gikk ballen like utenfor. Etter dette fikk Lauritsen en gyllen mulighet, som følge av at Larsen spilte ballen 45 grader ut. Lauritsens avslutning gikk over mål. Samme mann fikk muligheten da Samuelsen spilte en glitrende pasning igjennom. Denne gangen valgte han å trille ballen til Delaveris, men heller ikke denne gangen klarte en hvittrøye å sette ballen i nota.

Det skulle bli spilt over en halvtime før Odd endelig fikk hull på byllen. Noe ironisk er det at et ellers så velspillende Odd-lag fikk scoringen sin på direkte spill. Kaptein, Odin Bjørtuft, slo en lang ball opp mot Kitolano – som for øvrig gikk på et godt løp. Den fotrappe indreløperen brukte en berøring på å sette ballen i mål, gjennom Oppsal-keeperens bein.

Tobias Lauritsen fikk 2 muligheter fra gode frisparkposisjoner, men det ble bare nesten for den høyreiste spissen. Istedenfor viste bortelaget seg langt mer effektive, og tok vare på de få mulighetene de fikk. Like før pause kunne Lasse Bransdal sende Oppsal opp i ledelsen etter å ha avsluttet kontant med vrista utenfor 16-meteren. En sjanseløs Egil Selvik måtte plukke ut dagens andre ball fra Odd-nettet; 1-2.

Etter snaut 55 minutter spilt, utliknet Odd for 2. gang denne mandagen. Marius Larsen slo et hjørnespark fra høyre. Den innoverskrudde varianten endte hos Lauritsen, som stusset ballen tilbake i folkemengden foran Faye Lund i Oppsal-målet. Der dukket høyreback, Kevin Johnsen, opp. Johnsen stanget ballen i mål og kunne sørge for 2-2 på Skagerak Arena.

Drama
75 minutter ut i kampen kokte det opp til et aldri så lite drama. Jone Samuelsen svingte inn et innlegg. Tobias Lauritsen skled ballen i mål, men dommer blåste av – og dømte straffe. Hoveddommer, Jon Håversen, måtte sjekke med linjedommer, og dommerteamet ble enige om å dømme straffe. Lauritsen gikk selv opp for å ta straffen, men Faye Lund stoppet ballen! Heldigvis luktet goalgetteren dette, og satte returen. 3-2 til Odd ble også stillingen på Skagerak Arena denne mandagskvelden. En viktig seier for Odd 2!