Odd bestod generalprøven

Elba Rashani og Markus Kaasa sørget for at Odd vant mot Aalborg - og bestod generalprøven.

Annonse:

ODD startet slik: Sondre Rossbach, Kevin Johnsen, Fredrik Oldrup Jensen, Steffen Hagen, Fredrik Nordkvelle, Jone Samuelsen, Tobias Lauritsen, Vebjørn Hoff, Andre Sodlund, Torgeir Børven, Elba Rashani

Omkring en uke gjenstår før Eliteserien 2019 sparkes i gang på Skagerak Arena. Odd åpner på eget gress mot laget vi avsluttet fjorårets sesong med; Brann. Før den tid var det duket for generalprøven mot danske Aalborg Fodbold, i Danmark. Det var en redusert stall som ankom Danmark, grunnet aldersbestemte landslag, sykdom og også klubbskifte (Vegard Bergan signerte for Bodø Glimt).

Det var Aalborg Fodbold som startet kampen best mot et nykomponert Odd-lag. Aalborg Fodbold befant seg store deler av de innledende minuttene rundt Odds 16-meter, dog uten uttelling. Odd stod for den første sjansen, og den var av det gigantiske slaget. Elba Rashani var i fyr og flammer mot Haugesund forrige uke, da han noterte seg for 2 mål og 2 assist. Etter 10 minutter var han nære på å notere seg for enda en assist. Rashani dro seg lekkert forbi, før han spilte 45 grader ut, til Andre Södlund. Södlund sin avslutning var slett ikke dårlig, men ble likevel stoppet av et godt keeperspill.

Tom Van Weert var nær scoring etter vi rundet en halv omgang. Weert kranglet seg forbi Odds forsvar, før han avsluttet på Rossbach. Litt senere var det Odd som nesten kunne juble. Igjen var Rashani farlig frempå, og igjen var innlegget presist. Ballen trillet til Vebjørn Hoff, som skjøt hull i lufta. Der burde Odd tatt ledelsen. Kasper Risgård klarte å tvinge frem det aller beste i Rossbach på tampen av 1.omgang. Rossbach vartet opp med et vanvittig tigersprang!

Drømmestart på 2.omgang
I første omgang var Odd nære ved å score da Rashani spilte ballen til Södlund, men sistnevnte sin avslutning ble stoppet av Aab-keeper, Michael Lansing. Tidlig i 1.omgang var rollene byttet om. Södlund spilte ballen til Rashani etter mesterlig forspill. Rashani var kald som fisken og satte enkelt ballen inn bak Lansing. 0-1 og drømmestart på 2.omgang!

Etter en liten time ble Tobias Lauritsen felt da han var på full fart fremover mot mål. Lauritsen ble lagt ned i bakken akkurat i det han skulle til å passere 16-meteren til Aab. Dommeren valgte å dømme frispark, istedenfor straffe. Frisparket ble tatt ved 16-meterstreken. Både Rashani og Lauritsen stod klare til å ta frisparket. Valget falt tilslutt på sistnevnte, som fyrte av – rett i muren.

På tampen av kampen doblet Odd ledelsen. Rashani var uegoistisk og valgte å spille istedenfor å skyte selv. Ballen var angivelig tenkt til Børven, men pasningen ble blokkert. Klareringen gikk rett til innbytter Markus Kaasa, som hadde en enkel jobb med å bredside ballen inn til 0-2 for Odd.

Flere scoringer ble det ikke i Danmark, og dermed vant Odd 0-2 i generalprøven. Sesongstart er lørdag om en uke, 30.03.2019, da kommer Brann på besøk. Vi håper å se deg der!

Annonse fra Eliteserien: