Odd glimtet til i toppkampen

Fagermo kunne smile med et glimt i øyet, da Bodø Glimt måtte se seg slått 3-1 på Skagerak Arena.

Fredag kveld åpnet Odd og Bodø Glimt runde 20 i Eliteserien. Værgudene var like hemmelighetsfulle som Dag-Eilev Fagermo og hans taktikk i forkant av toppoppgjøret på Skagerak Arena. Noe overraskende var det at Odin Bjørtuft fikk starte i midtbanerollen han tilsynelatende vikarierte i, i kampen mot Rosenborg. Den rollen spilte han ikke i lenge.

Det skal tilføyes at det ikke hadde noe med prestasjonene å gjøre, men heller at Fredrik Semb måtte ut med skade tidlig i omgangen. Bjørtuft ble flyttet ned på stopperplass, og Markus Kaasa kom inn på midtbanen. Dette skjedde få minutter etter at Odd hadde fått ballen i nettet mot laget som for anledningen spilte i grønne farger. Fredrik Nordkvelle fikk rom og plass på grønntrøyenes banehalvdel. Indreløperen lot seg ikke be to ganger, «Kvelle» hamret ballen i mål, via ex-odder, Vegard Bergan.

Espen Guud doblet
Drøyt 10 minutter etter 1-0-scoringen signert Fredrik Nordkvelle, skaffet sistnevnte et frispark langs sidelinja på Glimts halvdel. Samtidig kunne Håkon Evjen notere seg for kampens mest unødvendige kort, da han i frustrasjon kastet ballen i gresset. Odd-supporterne ble så imponert over Evjen at dem jublet for bortelagets spiller. Fin gest – uten at undertegnede nødvendigvis tror Evjen tenkte det samme. På det påfølgende frisparket, slått av Elba Rashani, kunne Odd imidlertid juble for scoring nummer 2. Espen Ruud satte ballen i nettet, og sammen med tilskuerne kunne Odd slenge henda i været, velvitende om at et glitrende utgangspunkt hadde blitt skaffet.

Espen Ruud scorer for Odd i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Bodø/Glimt på Skagerak Arena.Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Glimt-supporterne ropte «kjøpt og betalt», for å markere sin misnøye med dommeravgjørelsen i forkant av scoringen. Når dem først er i kjøpemodus, vil undertegnede gjerne komme med en anbefaling. Det er å kjøpe, og betale, billetter til Odd sin neste hjemmekamp. Da kan dem få servert ordentlig fotball, dessuten er det antageligvis mye billigere enn å faktisk kjøpe dommeren.

Like før pause viste publikum sin begeistring for hva som hadde blitt prestert på banen. Til tross for dette fikk Odd en uheldig start på 2.omgang. Ulrik Saltnes reduserte for bortelaget, etter at Philip Zinckernagel hadde tråklet seg gjennom Odd-forsvaret. Etter scoringen åpnet kampen seg mer og mer opp.

Zinckernagel avsluttet på Rossbach etter en drøy time. Avslutningen var gode, Rossbach måtte gi en skummel retur, men på returen var heldig vis Bjørtuft våken. Unggutten fikk avverget til hjørnespark. Kampen levde og spenningen var til å ta og føle på. I en periode av kampen var det høy intensitet og det svaiet frem og tilbake. Rashani og Nordkvelle klarte etter hvert å roe ned spillet en liten stund, for å diktere tempoet til Odds fordel.

Nordkvelle-magi satte punktum
Etter 80 minutter vartet Fredrik Nordkvelle opp med magi på Skagerak Arena. Menneskets svar på maskinen gjorde alt på egenhånd, og avsluttet med å «chippe» ballen elegant over Friedrich i Glimt-målet. 3-1! Dette ble også kampens siste scoring, og for en måte å avslutte det på! Dette var rett og slett en imponerende forestilling av Odd, mot et Bodø Glimt som har vært i fyr og flammer den siste tida. Vi kan på alle måter si at Odd glimtet til i toppkampen!