Odd i scoringsform

Nordkvelle, Rashani og Lauritsen tegnet alle seg på scoringslista da Odd lekte med Start

Endelig var det kamp igjen - og søndag kveld var det tabelljumbo Start som kom på besøk til solfylte Skagerak Arena. Laget fra Kristiansand har nok vært bedre til å rulle på r'er, enn de har vært til å rulle ballen så langt denne sesongen.

Start sine bortedrakter kunne minne litt om Odds "spiller" nummer 12, Brodd. Men det var Odd som kom med første stikk. 


19 minutter var spilt da Nordkvelle viste hva som bor i skuddfoten hans. Broberg jobbet til seg ballen i feltet og fikk spilt ballen ut til "Kvelle" som stod og luska ved 16-meteren. Derfra gikk det en vei. Rett i mål! 

Slegga til Kvelle har vært savnet, men nå dukket den altså opp igjen! Like etter scoringen kunne likevel honningen miste sin søtsmak. Start-spiller, Kevin Kabran, ropte "varsko her!" og fyrte av et skudd i stolpen!

Odds Elbasan Rashani jubler i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Start på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Odds Elbasan Rashani jubler i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Start på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

På et Start-hjørnespark mot slutten av 1. omgang får Odd-forsvaret klarert og Broberg kan kontre. Det ville ikke Salvesen ha noe av. Han stoppet kontringen med en takling bakfra, som hindret svensken vår å spille videre. Dommer, Kringstad, var nådeløs og tok opp det røde kortet, slike taklinger kan ikke salve et Start-lag i poengnød. 

Minuttet senere ble vondt til verre for Sørlandsgutta. "Kvelle" prøvde seg på nok et skudd, og også denne gang ble det trøbbel for Deumeland i Start-buret. Denne gangen plukker Rashani opp returen og får pirket ballen i mål. 
 
2. omgang
Start-treneren, Mark Dempsey, så temmelig frustrert ut da dommeren signaliserte pause. Dempsey siktet til saken der Salvesen ble utvist og mente det var i overkant billig. Med 2-0 til i fleisen like før pause, og med en mann mindre ble oppgaven meget stor for Start.

Det var mye skader i denne kampen. Timen var passert da Fredrik Semb ble liggende. Stopperkjempen måtte til slutt ut på båret - og ble erstattet av Vegard Bergan.

Elba Rashani hadde muligheten til å doble ledelsen da Odd vartet opp med 3-4-trekks festfotball. Men mannen med kamp nummer 100 for Odd sleivet ballen utenfor.

 

Start-spiller, Sigurdarson, oppsummerte hele kvelden for Start da han skøyt upresset fra 30-40-meter. Skuddet var nærmere den allmektige Herren, enn det var mål.

75 minutter ut i kampen vartet Rashani og innbytter Lauritsen opp med fine kombinasjoner. Ballen endte til slutt opp hos Lauritsen som satt ballen smart i lengste. 3-0! 

Odd har virkelig begynt å prikke inn formen. Fortsetter seiersformen borte mot Notodden i cupen til onsdag?

Annonse fra Eliteserien: