Odd kviknet til mot LSK

Det var katt mot fugl da Odd tidvis lekte med Lillestrøm. Sluttresultatet ble 3-1.

Odd hadde en særdeles frisk åpning mot kanarifuglene. De første minuttene vartet Odd opp med gnistrende spill som inneholdt flere lekre kombinasjoner. 4 minutter ut i kampen måtte LSK-supporterne holde pusten som følge av at Nordkvelle slo en farlig ball opp mot Børven. LSK-forsvarer, Kind Mikalsen, forsøkte å klarere ballen i duell med Børven, klareringen gikk mot eget mål, men forsvarsspilleren fikk med nød og neppe avverget det potensielle selvmålet.

Odd fortsatte med å produsere farlige sjanser – og etter 13 minutter fikk vi uttelling for trykket. Espen Ruud var med opp i angrep og fant Torgeir Børven inne i boksen. De fleste hadde nok forventet et skudd av spissen, men Børven flikker likegodt ballen videre til Samuelsen som uheldigvis kom i ubalanse i skuddøyeblikket. Heldigvis er Rashani våken og setter ballen i mål.

2. omgang
Det er tydelig at LSK ville sjokkere Odd i starten av 2.omgang, men forsøket på å ta Odd på senga mislyktes. Istedenfor er det Odd som kan ryste Lillestrøm. Børven testet ut skuddfoten, men skuddet gikk like utenfor. Til tross for mye kanarisang på bortetribunen, lå dette an til at Odd kunne kvitre den søteste sangen denne kvelden.

Odd - Lillestrøm. Elbasan Rashani scorer for Odd i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Lillestrøm på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Odd-show
Odd fikk scoring nummer 2 for dagen på et hjørnespark. Fredrik Nordkvelle skrudde ballen inn i feltet der Bergan hadde løpt seg fri. Hvitluggen gjør ingen feil i lufta, og styrer ballen inn i nettet. «Når Bergan scorer mål, når Bergan scorer mål, da skal jeg storme banen, da skal jeg storme banen…»
64 minutter ut i kampen kom Odds tredje mål. Nordkvelle fikk stor plass og satte fart på Odd ved en kontring. Innbytter, Stefan Mladenovic, spurtet fremover og posisjonerte seg smart. «Kvelle» slepper ballen perfekt og vi kunne juble for scoring!

Lillestrøm var farlig frempå ved et par anledninger – og den desidert farligste LSK-spilleren denne kampen het Thomas Lehne Olsen. Etter mye nesten for Lehne Olsen kom scoringen etter 78 minutter. Han får spasere ganske lett forbi, før han finner en luke han kan skyte i. 3-1 og et lite LSK-håp ble tent.

LSK forsøkte å opprettholde momentumet etter reduseringa, og var farlig frempå da Melgavis traff stolpen like før slutt. Likevel hersket det ikke noe tvil om hvem som skulle gå seirende ut av denne bataljen. En stolpe stoppet Rashani, og et tigersprang stoppet Lauritsen fra å score. På overtid fikk Joshua Kitolano komme innpå, innhoppet varte dog noen sekunder, før dommer kunne bekrefte at Odd har skaffet seg 3 nye poeng. Nå skal gutta ta en velfortjent ferie.