Odd seiret i femmålsfesten

Odd vant jojokampen i Skien etter at Vålerenga ble slått 3-2. Vi har nå 8 kamper på rad uten tap!

Lørdag kveld var flomlysene igjen tent på Skagerak Arena. Det var duket for det spennende oppgjøret mellom de 11 stolte hvite og bohemene fra hovedstaden – Odd mot Vålerenga. For de av dere som har fulgt med i avisene de siste dagene har kanskje fått med seg at Dag Eilev Fagermo og Ronny Deila harselerte med hverandre i forkant av oppgjøret, der vår sjef ikke hadde problemer med å minne Deila på hans svake statistikk på Skagerak Arena.

Odds Torgeir Børven etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Vålerenga på Skagerak Arena i Skien lørdag kveld.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Odds Torgeir Børven etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Vålerenga på Skagerak Arena i Skien lørdag kveld.Foto: Berit Roald / NTB scanpixHele «feiden» hadde en vennskapelig undertone, noe som ble synlig før avspark; da gikk Fagermo bort til Deila og slo av en prat. De to trenerne kunne så slå seg til rette på hver sin benk å vitne til en sjansefattig første omgang der Børven sin avslutning over mål etter en drøy halvtime så ut til å bli den største sjansen. Skiensfolket fikk også se en uredd 17-åring fra Gulset, som med sin enorme løpskapasitet og spillforståelse så ut som en erfaren eliteserien-spiller.Espen Guud?
Etter 38 minutter skjer det atter en gang - Espen Ruuds høyrefot viste seg frem igjen. Etter å ha mottatt ball i Engas’ 16-meter dundrer han til, rett i mål! Nå må religionsforskere, filosofer og alt som er for alvor sjekke Odds høyreback for overnaturlige egenskaper. Du kan si hva du vil om mangel på spiss-scoringer hos Odd, men ikke la det skygge over det faktum at vår høyreback(!!) står for 6 av Odds siste 8 mål. Dette er egenskaper hos en høyreback en ikke har sett maken på. Er Espen Ruud – Espen Gud?

Kalddusj etter hvilen
Etter en deilig avslutning på første omgang med scoring av høyere makter (eventuelt høyreback) ble det en brutal start på 2.omgang for Odds del. Adekugbe la inn til Ejuke, som hadde funnet seg stort nok rom til å avslutte. Avslutningen er kontant og går rett i nettmaskene, bak vikarierende Myhra i mål (Rossbach ute med fingerskade, journ.anm).


Torgeir Børven var utrolig nær en helfrekk akrobatisk scoring minutter etter VIF-scoringen. Joshua Kitolano jobbet hardt i bortelagets boks og fikk lagt inn til Børven. Innlegget havnet litt bak Børven. Børven valgte da å gå for et brassespark. Forsøket var slettes ikke dårlig; ballen gikk like utenfor! Den fortjente en bedre skjebne!

Fram og tilbake
Etter en drøy time fikk Odd frispark i god innleggsposisjon. Odds målscorer viste at han kan mer enn å score mål, da han vartet opp med en millimeterpresis pasning retning Børven – og Børven skulle få sin revansje! Spissen bredsidet ballen inn i mål og Odd var i føringen, 2-1!

Men fotball kan altså gå fra glede til skuffelse på altfor, altfor kort tid. Like etter Odds scoring klarte Bård Finne å finne en god nok skuddposisjon til å utlikne umiddelbart! Scoringen er nærmest identisk vår rutinerte høyrebacks scoring.

Drøye 10 minutter etter 2-2-scoringen til Finne var Odd i ledelsen for tredje gang! 78 minutter stod det på tidsuret da Rashani la et presist innlegg til Børven, som igjen fant veien til bakre stolpe, og igjen satte han ballen i mål! 3-2 til Odd! Tverrliggeren og en fantastisk Viljar Myhra reddet baklengsmål på tampen - 3-2 ble sluttresultatet i målfesten på Skagerak Arena og rekken uten tap er utvidet!


Annonse fra Eliteserien: