ODD TOK (PO)ENGA

Odd-Vålerenga ble en kamp som levde til siste stund – men Odd tok til slutt alle poenga mot Enga.

Annonse:

Både Odd og Vålerenga har hatt en trå start på sesongen, og begge lag stod med seks poeng etter de fem første kampene av årets sesong. Vålerenga har gjort sakene sine bra på Skagerak Arena de siste årene, og den litt uheldige trenden skulle et skadeprega Odd-lag få en slutt på. Både Fredrik Oldrup Jensen og Jone Samuelsen var ute av startelleveren.

ahDSC_9826xx
Deilig jubel på Skagerak Arena i kveld

Sceneskifte

Det er Vålerenga som får styre alt den første halvtimen. Vålerenga spiller Odd lave, og en kan sitte med en følelse at det kan komme et Enga-mål når som helst. Helt til Odd, etter omtrent 30.min spilt, får en mulighet. Riku Riski drar av en mann i 16-meteren og fyrer av. Robert Sandberg må gi retur, da dukker Diouf opp. Vår senegaleser er nådeløs og løper inn 1-0. En scoring mot spillets gang, men det er akkurat det Odd trengte.

Ut omgangen er det Odd, og kun Odd. Scoringen gav Odd den energien som har manglet tidligere denne sesongen. Diouf sitt mål har resultert i sjanse på sjanse for Odd sin del, og de er nære å doble fra første stund. Kampbildet er et sterkt bevis på hvor mye selvtillit har å si i fotball. Snaue ti minutter etter første scoring får Odd betalt for det høye presset. Nordkvelle mottar ball utenfor 16-meter, før han lekende lett drar av en mann og øyner sin mulighet for en klassisk «Kvelle-slegge». For en perle av vår maskin på midten. Dette blir også beholdningen til pause. Publikum fikk se små glimt av Odd-fotball på sitt beste.

Intens 2. omgang

I pausa må Deila gjøre grep. Han gjør et dobbeltbytte med offensiv baktanke. Vålerenga starter andre omgang som den første. De presser høyt – og denne gang for en utlikning, og aller helst en tidlig en. Temperaturen i lufta synker, men på banen øker den betraktelig. Dette er ikke poeng som Odd skal få gratis.

Etter 69. min kvikner Vålerenga sin lille magiker, Ghayas Zahid, teknikeren viser frem noen lekre detaljer i 16-meteren til Odd før han får avsluttet i mål. 2-1. Nå blir det høy spenning på stadion! Målet til Enga gir litt av den effekten vi kunne kimte fra Odd i første omgang. Oslo-guttene presser og pusher mot Rossbach sitt mål. Det går hardt for seg på banen, og både Riski og Semb må ut på grunn av skader.

ahDSC_9635
Sterk kamp av Oliver Berg mot Vålerenga

«For en gjeng med bønder», lyder det fra en utålmodig gjeng nede ved storskjermen på stadion, som helt sikkert har sendt mange bønner om Enga-mål. Fagermo hauser opp publikum og klokka tikker mot full-tid. Enga får 4 ekstra minutter å fikse poeng på, men Odd klarer å stå imot og vinner til slutt 2-1. En utrolig viktig og deilig scoring. Nå gjelder det å ta med seg det positive fra denne kampen bort til Åråsen 8.Mai.