Oddseier i vanvittig thriller

Da Tommy Johansen scoret seiersmålet mot Asker i torsdagens gatelagsfotball, gjallet jubelropene over Skagerak Arena nesten som om A-laget skulle ha slått Vålerenga i eliteserien.

Annonse:

-  Det var herlig å få den inn mellom stengene, sa Tommy etter kampen, da bare ørene hindret smilet fra å gå helt rundt.

For det var en thriller som sto og vippet på 4-4 da skuddet hans fant veien ned i kroken mellom Askers keeper og stanga. Ingen kunne heller si noe på at hjemmelaget tok de tre poengene etter det lille overtaket laget hadde i 2. omgang. Ordfører Hedda Foss Five sa det ganske treffende da hun gratulerte spillerne.

- Uten at jeg er ekspert, kunne jeg se at Odd var bedre som lag. De hadde et bedre pasningsspill, og spillerne gjorde hverandre gode. 

Skiens ordfører roste trenere og spillere for innsatsen Foto: Per Kristian Torvik
Skiens ordfører roste trenere og spillere for innsatsen Foto: Per Kristian Torvik

Spilte på hovedbanen

Det hadde ordføreren rett i. Medvirkende til den høye kvaliteten på kampen bidro også at lagene hadde fått tillatelse til å spille på hovedarenaen, mens Odds A-lag har tatt seg friuke.

-         Det var virkelig gøy å få spille på et ordentlig stadion med den stemningen det ble her, var den klare meldingen fra Askers spillere, som tross tapet syntes de hadde vært med på årets beste kampopplevelse.

- Det er klart det betyr mye. I dag hadde vi godt med publikum som skapte en flott atmosfære, prominente gjester og to lag som sto godt til hverandre. Vi kunne følge de siste sekundene på stadionuret da det var på det mest spennende, sa trener Morten Fevang.

Han syntes naturligvis også det var ekstra gøy å ta skalpen til sin gamle lagkamerat i Odd, André Muri, som var trener for Asker.

1. omgang ble jevn og målrik. Asker ledet både 1-0 og 3-1 før hjemmelaget utlignet før pause. De ledet også 4-3 og så ut til å gå mot seier før Trond fikk treff på kula og skapte balanse. Det hele så ut til å gå mot ett poeng til hvert lag før Tommy sikret seieren.

Suksesshistorie

Gatelagsserien for folk som har havnet litt på feil side med rusproblemer og andre ting er inne i sitt andre år. Den er blitt en suksesshistorie over hele Østlandet, der 12 lag spiller dobbelt serie og avslutter det hele med en finalerunde utpå høsten. I fjor ble den avsluttet med felles tur til landskampen mellom Norge og San Marino.

Så glad blir en spiller som akkurat har scoret målet som gir Odd seier og tre poeng Foto: Per Kristian Torvik
Så glad blir en spiller som akkurat har scoret målet som gir Odd seier og tre poeng Foto: Per Kristian Torvik

Tone Wilhelmsen Trøen fra Eidsvoll er på Stortinget for Høyre og sitter i helsekomitéen. Hun var en av pådriverne for gatelagsfotballen, som regjeringen bevilget fem millioner kroner til da den startet opp.

- Jeg sliter med å se noe vi har bevilget så lite penger til og fått så mye igjen for, sa hun den gangen.

- Tarjei Skoftedalen og jeg er ansatt i 25 prosents stilling rundt laget fra kommunens side. Vi får 400.000 fra sentralt hold. Det er nok for å holde laget godt i gang. Er det noe jeg kunne ønsket meg ekstra midler til var det å øke fra to til tre treninger per uke, sier Morten Fevang.  

Etter å ha sett Odds gatelag i to kamper, på treningsbanen mot Fredrikstad og Skagerak Arena mot Asker, er oppfordringen til Odd klar. La laget spille på hovedbanen. Det gir et helt annet inntrykk og en helt annen stemning rundt kampene. Og slitasjen er null.

Til slutt var det hamburger og pølser med brød til alle som ville ha, som vanlig servert av Odds driftige korps av frivillige damer med Tone Haugen i spissen. Det smakte like godt som tre poeng til Odd-gutta.

Annonse fra Eliteserien: