Opp på medaljeplass!

Odd fortsatte den ubeseirede rekken da Viking ble slått 1-0 - Odd klatret opp til medaljeplass.

Tirsdag kveld var Skagerak Arena gjort klar for å avslutte 4.serierunde i Eliteserien. Viking og Odd sto begge uten tap før oppgjøret. Blåtrøyene fra Stavanger var tippet nord og ned i forkant av sesongen, men har foreløpig gjort alle spådommer til skamme. Det var nok få som hadde sett for seg at Odd og Viking skulle spille toppkamp da terminlisten ble klar sent i desember.

Saken fortsette under videoen
Steffen Hagen fikk en oppmerksomhet før kamp, som følge av tangeringen av flest Oddekamper. En levende legende, denne kapteinen vår! Ingen ringere enn Morten Fevang både overrakte, og tok vare på blomstene imens Hagen skulle kjempe om 3 poeng ute på matta. Det var tydelig å se at lagene kjente litt på hverandre innledningsvis. De vekslet mellom hvem som styrte. Foruten en Rashani-avslutning like utenfor, var det Viking som spilte seg til de største sjansene, dog uten å skremme Rossbach nevneverdig.

Det skjedde så lite i 1.omgang at høydepunktet må ha vært da Espen «Guud» overså en handshake Sander Svendsen ville ha. Guud var imidlertid ikke med på notene, og det hele kunne bli en særdeles grusom scene, men Svendsen visste bedre. Kanten viste rutine da han statuerte et spontant hårvoksproblem, og sveipet hånden elegant over hodet. Lagene gikk til pause, og på tribunen var folk klare for mer spenning.

Odd - Viking. Odds Sander Svendsen (t.h) i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Viking på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Odd - Viking. Odds Sander Svendsen (t.h) i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Viking på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix


Superinnbytter i 2.omgang!
Publikum fikk mer å smile av i 2.omgang. Markus Kaasa kom inn for Kitolano, som startet frisk, men ble mer anonym etter hvert. I tillegg er Kaasa en mer naturlig offensiv spiller. Allerede få minutter ut i omgangen fikk Kaasa vist frem repertoaret sitt. En lekker hælflikk videre til Risa ender til slutt i stolpen, etter at sistnevnte forsøkte seg på et skudd i nærmeste.

Jeg overdriver ikke når jeg skriver at Markus Kaasa var et friskt pust. Snaue 10 minutter ut i omgangen fikk han også belønning for den offensive tankegangen. I kjølevannet av god bearbeiding slo Oldrup Jensen ballen inn i feltet. Kaasa kom på løp inn i «boksen» og stusset ballen i mål. 1-0 til Odd!

Den kleine, men deilige feiringa på storskjermen, Fagermo og fjerdedommer som kranglet og sursøt sang fra «Oddrane». Alt var som det skal være på Skagerak Arena. Likevel kunne gjestene sette en stopper på den beleilige situasjonen Odd var i. På et hjørnespark var Viking-stopper, Viljar Vevatne, umåtelig nære å utlikne for gjestene. Avslutningen hans strøyk stolpen. Steffen Hagen vartet opp med en viktig inngripen da han viste altoppofrende takter i egen 16-meter.

Viking maktet aldri å snu kampen og Odd vant nok en hjemmekamp. 3 seire og 1 uavgjort på de 4 første kampene, resulterer til 10 poeng og en 3.plass på tabellen, der 1.- og 2.plass har like mange poeng. Serieleder Molde har dog spilt en kamp mer. En glitrende start på årets sesong - det er gøy å være telemarking for tida!

Annonse fra Eliteserien: