Overtidsdramatikk i Stavanger

Kasper Lunding ble matchvinner på overtid mot Viking.

Jan Frode Nornes gjorde ikke mange endringer på laget som startet kampen mot Viking i Stavanger. Espen Ruud var tilbake fra suspensjon og gikk inn på backen igjen, mens Elbasan Rashani endelig startet en fotballkamp igjen etter skaden som har hemmet han i seriestarten.

Kampen startet veldig intensivt, med masse plass for begge lag. Allerede etter to minutter brøyt Viking høyt i banen, og Bytiqi fikk mye plass på venstre. Han la ballen over på høyre, og forsøkte seg mot lengste stolpe. Rossbach var på plass med en meget solid redning.

Odd tok over spillet, og la bra press på Viking med mange dødballer som var halvfarlige. Etter 17 minutter satt den første scoringen, og det var Tobias Lauritsen som scoret. Et fint innlegg fra Kaasa, og i boksen viste spydspissen klasse og headet ballen enkelt forbi Østbø.

Odd fortsatte å styre kampen etter scoringen, og fem minutter senere fikk Rashani en god mulighet da han ble spilt gjennom på venstre. Avslutningen ble reddet av Østbø, og gikk ut til corner. Lauritsen skulle få en sjanse til å bli tomålsscorer allerede etter halvtimen. En strøken ball mellom back og stopper fra Kaasa til Lauritsen, men Østbø var fint ute og hindret spissens avslutning.

Det var klasseforskjell på lagene før pause. Et forsvar som hadde fullstendig kontroll, en midtbane som kjørte over Viking sine sentrale, to kantspillere som bruset av energi og ikke minst en spiss som vant nærmest alle duellene han var involvert i.

Den som venter på noe godt

Viking fikk omgangens første sjanse, og den var også stor. En nyvannet matte ble litt for sleip for Bjørtuft som mistet fotfestet. Viking kom tre spillere mot Hagen, men han posisjonerte seg riktig, samtidig som Rossbach kom fint ut og forstyrret Bytyqi. Innlegget hans ble rensket unna av Risa.

Viking fortsatte å kjøre, og etter timen spilt fikk de sin største sjanse i kampen. Et legg fra venstre gikk gjennom hele feltet til en Ibrahimaj på bakre, men avslutningen ble reddet på strek av Bjørtuft. Rossbach var fint med og tok returen også.

Odd ble på dette tidspunktet kjørt ganske kraftig, og Nornes tok grep med et dobbeltbytte. Begge kantspillerne, Rashani og Kaasa gikk ut, og inn kom Kachi og Lunding.

Viking brydde seg ikke nevneverdig om det, og fortsatte trykket. Etter 61 minutter fikk de dødball i en god posisjon. Bytyqi svingte den perfekt inn, og der ventet Vevatne som satte ballen i mål med hodet.

Vi spilte oss noe mer inn i kampen etter scoringen, men slet med å holde på ballen. Det ble bedre de siste ti minuttene av matchen, og på overtid skulle avgjørelsen falle. Kasper Lunding mottok ballen på venstre, skjærte inn som vi har ventet på, og curlet ballen nydelig i mål ved lengste stolpe. En herlig prestasjon, og det smakte nok godt for dansken med sin første scoring i Odd-trøya.

Det ender altså med seier, og det er nye muligheter for tre poeng allerede til onsdag. Da møter vi Brann klokken 20:30.