Poengdeling i imponerende bortekamp

Odd spilte en strålende kamp i Trondheim og fikk med seg 1 poeng fra Lerkendal.

Mandag kveld var det duket for siste kamp i Eliteseriens andre runde; den sorte og hvite kampen. Vi tok turen opp til «bartebyen» for å møte de regjerende seriemesterne, Rosenborg. Det var en munter Fagermo som ble intervjuet før kamp, og gliset hans tilsa det opplagte; Odd struttet av selvtillit i kjølevannet av Brann-seieren.

Saken fortsette under videoen
Odd åpnet kampen uredde og gikk respektløs til verks mot fjorårets serievinnere. Odd bearbeidet spillet sitt godt og stod for kampens første sjanse – og den var stor. Elba Rashani fikk store rom å boltre seg i og slapp ballen til Sander Svendsen som var med på løp. Svendsen får en god skuddvinkel og avslutter tilsynelatende godt, men en altoppofrende Tore Reginiussen fikk satt inn en mesterlig sklitakling.

Svendsen sin avslutning ble klarert til et hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket var Oldrup Jensen svært nære å stusse ballen i mål, men lærkula gikk like over mål. Først etter en halv omgang var spilt kunne vi notere en sjanse for hjemmelaget, men den var til gjengjeld av den gigantiske sorten. Søderlund headet i tverrliggeren, og var kun centimetere unna scoring. Et par minutter senere var samme mann farlig frempå igjen.

Sen RBK-scoring
Lagene så ut til å gå av banen målløse i 1.omgang, men på tampen av omgangen slo Pål Andre Helland til. RBK slet med å bryte ned Odd. Helland valgte derfor å prøve lykken selv og fyrte av et skudd fra distanse – og det med hell. Rossbach fikk en hånd på avslutningen, men maktet ikke å avverge scoringen. Svært beleilig tidspunkt for Rosenborg sin del.

Rosenborgs Pål André Helland i duell med Odds Espen Ruud under kampen mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal Stadion.Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Rosenborgs Pål André Helland i duell med Odds Espen Ruud under kampen mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal Stadion.Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix


Odd startet 2.omgang som de startet den første; veldig bra. 54 minutter ut i kampen fikk Odd betalt for det gode spillet. Espen Ruud slo ballen inn i feltet, og på bakerste stolpe var Torgeir Børven og lusket. Odd-spissen bredsidet ballen inn og kunne juble for utlikningsmålet. Det virker å være et mye mer modent Odd-lag som løp på naturgresset på Lerkendal, enn hva vi har sendt til Trondheim de siste årene. Ikke bare scoret Odd, men spilldelen var til tider voldsomt imponerende.

Odd spilte glitrende fotball i store deler av 2.omgang, og etter 70 minutter var Torgeir Børven ekstremt nære å sende Odd i føringen etter at Fredrik Nordkvelle stod for et presist innlegg. I likhet med 2.omgangen mot Brann, hevet «Kvelle» seg betraktelig i denne 2.omgangen også. Til tross for gode Odd-sjanser senere i kampen maktet aldri Odd å få hull på byllen. 1 poeng i Trondheim er et meget sterkt resultat, men kampbildet tatt i betraktning kunne dette fort endt med 3 poeng hjem til Skien.

Vi tar med oss ett velfortjent poeng hjem til Skien og ser frem til 14.April, da kommer Kristiansund på besøk!

Annonse fra Eliteserien: