Poengdeling mot Haugesund

Sjansefattig kamp på Skagerak Arena hvor Jørgensen var centimetre unna å bli matchvinner.

Annonse:

Jan Frode Nornes fikk tilbake to av de mest rutinerte til kampen mot Haugesund, og gjorde flere endringer på laget som tapte mot Glimt. Espen Ruud måtte sone med karantene etter det røde kortet, og inn på høyrebacken kom Fredrik Nordkvelle. Vebjørn Hoff var tilbake igjen etter at han opererte tommelen, og gikk rett inn igen på midtbanen. Kaasa ble flyttet opp som venstrekant, og inn på høyrekanten fikk danske Kasper Lunding sin debut fra start. 

Den første omgangen var preget av to lag som virkelig ikke fikk satt spillet sitt. Odd hadde noen forsøk på venstre ved Lunding, uten at det ble noe av forsøkene til den kvikke kantspilleren. Omgangens største og egentlig eneste sjanse var det gjestene fra Haugesund som sto for. Velde fikk en fin ball i bakrom, men Rossbach hindret scoring med en fin beinparade.

Ellers var det to lag som slet med å skape noe. Haugesund lå kompakt, og det var tøft for Odd å bryte seg gjennom. Helt på tampen av omgangen fikk FKH en grei mulighet, men avslutningen til Sandberg sto ikke i stil med forarbeidet til Velde. 

Ingen bedring
Vi fortsatte å ha mest ball i innledning av andre omgang, uten at vi skapte noe særlig. Det skjedde litt på venstresiden i starten av omgangen, men det manglet presisjon på siste tredjedel. FKH fortsatte å ligge lavt, men de skapte flere gode muligheter på kontringer. Ammitzbøll forsøkte seg to ganger uten at det ble farlig for Rossbach. Litt tøffere ble det like etter når både Velde og Sandberg forsøkte seg fra langt hold, men Odds sisteskanse reddet begge forsøkene. 

Nornes gjorde sitt første bytte etter 59 minutter. Danske Lunding har ikke mye matchtrening, og ble byttet ut etter timen for Kachi. Innbytteren fikk også Odds første ordentlige sjanse etter 69 minutter. Ballen falt ned i beina hans etter en duell i feltet, men han fikk ikke noe trykk i avslutningen. Like etter muligheten til Odd byttet Nornes igjen. Elias Skogvoll kom inn for Joshua Kitolano. 

Odd hevet tempoet de siste femten, og kjørte matchen. Etter en god dødball fra Skogvoll fikk Jørgensen en eventyrlig mulighet til å score sitt første i Odd-drakta. Han fyrte av, ballen traff undersiden av stolpen og spratt ned på strek. Det er vanskelig å være nærmere scoring enn det. 

En meget frisk Skogvoll satte fart på Odd-angrepet, og hadde flere gode involveringer. Med to minutter igjen satte han på turboen, og forserte lenge før han slapp til Lauritsen. Innlegget fra spissen fant Kachi, men han fikk ikke noe trykk i headingen. 

Til tross for Odd press mot slutten av kampen endte det med 0-0. Neste mulighet for tre poeng er til søndag, da gjester vi Viking. 

Annonse fra Eliteserien: