Poengdeling på Åråsen

Det ble en tett og jevn fotballkamp på Åråsen søndag kveld. Inge av lagene maktet å score.

Annonse:

Vi måtte tilbake til slutten av Mai for å finne forrige kamp i Eliteserien - da gikk effektive Kristiansund seirende ut av bataljen på Skagerak Arena. Søndag 10. Juni var seriespillet tilbake. Odd dro til Åråsen stadion for å spillet «The beautiful game» mot Lillestrøm.

Steffen Hagen påpekte i pausen at det var en jevn 1. omgang. «Det gikk mye frem og tilbake», lød det ikke fra stopperen. «Det gikk mye frem og tebage» var derimot kapteinens pausesvar.

Etter at Matthew hadde testet skuddfoten sin tidlig i omgangen, var Odd og Birk Risa nære å få hull på byllen etter kvarteret spilt. Broberg avsluttet og LSK-keeper, Maric, måtte gi retur. På returen dukket Risa opp, men ballen kom for tidlig på kantspilleren, som ikke rakk å vinkle ballen i mål.

Birk Risa med en farlig sjanse under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Odd på Åråsen stadion.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etter en drøy halvtime kom det et skudd ut av det blå, signert en med gul drakt – nærmere bestemt Kind Mikalsen. Mikalsen fyrte av fra distanse, og skuddet traff tverrliggeren. Matthew stod for omgangens siste sjanse, og den kom like før pause. Fra omtrent 20 meter smalt det fra støvelen til Matthew, men Rossbach var årvåken og dyttet ballen ut fra farlig område.

2. omgang
Det hersket ikke noe tvil om hvem som var kampens heteste spiller. Han var fra Nigeria og gikk under navnet, Ifeanyi Matthew. Han var som sagt farlig frempå allerede i 1.omgang, men nigerianeren testet skuddfoten også i 2.omgang. En liten time var gått da Matthew på ny testet skuddfoten. En volley fra distanse satte Rossbach på prøve, men sisteskansen var enorm denne kampen.

Rashani kunne satt ballen i nettet like etterpå, men Haakenstad gjorde et formidabelt forsvarsarbeid da han rensket unna i siste liten. Yngstebror, Joshua Kitolano, fikk et innhopp det siste kvarteret – han gjorde seg på ingen måte bort. Bare et lite øyeblikk etter han kom på banen kunne han sendt Odd i føringen, men en mindre god vurdering stod i veien.

0-0 ble sluttresultatet, noe ingen av lagene kan klage over. Samtidig er nok hverken Fagermo eller Erlandsen 100% fornøyd med poengfangsten.