Poengdeling på Falkum

Det endte 1-1 på Skagerak Arena i kampen mellom Odd og Molde etter at Espen Ruud reduserte på et hjørnespark

Kampen mellom Odd og Molde startet som en sjansefattig affære. Det første kvarteret bar preg av mye trilling og godt forsvarsspill. På bortelagets første hjørnespark kunne dog Molde juble på Skagerak Arena. Magnus Eikrem svinget inn et hjørnespark mot Ruben Gabrielsen, som duellerte med Martin Broberg. Det så til slutt ut til at vår svenske var sist på ballen.


Etter en liten halvtime trodde så å si alle 5200 tilskuerne på stadion at Odd og Birk Risa skulle utligne. Den store sjansen kom som følge av en smart dødball som Martin Broberg sendte videre bak i feltet, der stod Torgeir Børven som avsluttet. Skuddet hans truet ikke Linde i Molde-målet på noen måte, men avslutningen ble istedenfor en fin pasning til Risa som på blank kasse satte ballen over.

Odd-Molde. Moldes Etzaz Hussain (t.v) og Odds Martin Broberg i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Molde på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Odd-Molde. Moldes Etzaz Hussain (t.v) og Odds Martin Broberg i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Molde på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

2.omgang
Odd gjorde et bytte i pausen. Ut gikk Torgeir Børven og inn satte Fagermo på unge Joshua Kitolano. Det så ut til å gi en positiv effekt. Kitolano involverte seg umiddelbart og hadde 2 bra avslutninger som begge kunne lurt seg inn bak Linde. Det hersket ingen tvil om at Odd tydelig hevet seg i 2.omgang. Den positive utviklingen fikk også betalt for seg. Etter 69 minutter var Espen Ruud årvåken på et hjørnespark, og høyrebacken hadde ingen problemer med å sette ballen i mål. Dermed var det 1-1 etter kampens andre dødballscoring.

Akrobatikk
Elba Rashani tiltrukket seg publikums oppmerksomhet da han prøvde å ta imot en vanskelig ball på en enda vanskeligere måte. Ballen ble spilt ut mot dødlinja og på akrobatisk vis forsøkte han å dempe den på noe som kan minne om et «skorpin-spark». Forsøket fikk frem vokalene på tribunen: «Ooooo», lød det fra publikum som så at forsøket nesten lyktes. Senere i kampen fikk vi igjen servert en porsjon akrobatikk. Espen Ruud prøvde seg på et brassespark på et hjørnespark. Ballen gikk like over mål, og igjen runget det vokaler ut over stadion.

Odd trykket på og var det beste laget i 2.omgang, men kontroll kunne man ikke si man hadde. Molde var livsfarlige på kontringer – og med supertalentet Erling Braut Håland i spissen, var det aldri fred å få for stopperne til Odd. Rashani fikk en siste sjanse. Avslutningen ble en blanding mellom skudd og pasning. Hadde Lauritsen strukket ut en fot på den kunne utfallet vært annerledes – men det endte altså 1-1 på Skagerak Arena denne søndagskvelden.

Annonse fra Eliteserien: