Poengdeling på Falkum

Originalen tok ledelsen, men så fulgte etterkommeren opp.

Lørdag kveld ble 18.serierunde sparket i gang på Skagerak Arena. Det var ikke hvilken som helst kamp som skulle åpne runden. Det var originalen mot kopien, det var Odd mot Rosenborg. Setene ble markert med Sparebank/Odd-vimpler, som markerte 175 år for banken for Telemark og telemarkinger, og 125 år for Odds ballklubb.

Valuta for pengene
Dem som valgte å komme på Skagerak Arena denne lørdagen fikk virkelig valuta for pengene. Publikum fikk servert underholdning, råskap og sjansebonanza under flomlysa på Falkum. Både eks- Odd-keeper, André Hansen, og nåværende Odd-keeper, Sondre Rossbach, måtte tvinge frem det beste i seg i løpet av de første minuttene av kampen. Rosenborgs sisteskanse vartet opp med en feberredning da Torgeir Børven avsluttet fra en god posisjon.André Hansen avverget sjansen, men måtte ta til takke med et hjørnespark. Det skulle vise seg å være synonymet til scoring. På hjørnesparket dukket noe overraskende venstrebacken, Birk Risa, opp. Risa, som Rosenborg tidligere denne sesongen har forhørt seg om, var råest i lufta og sørget for at Odd gikk opp i ledelsen. Over stadionanlegget dukket imidlertid ikke den vanlige «Oddrane-trallen». Risa fikk 50 cent’s «P.I.M.P» rungende over anlegget. Enkelte tilskuere rynket litt på bryna, antageligvis grunnet at dem nettopp var vitne til noe så sjeldent som Risa-scoring.

1-0 ved Odds Birk Risa under eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Rosenborg på Skagerak Arena.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
1-0 ved Odds Birk Risa under eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Rosenborg på Skagerak Arena.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix


En som gjorde seg fortjent til uhemmet skryt var indreløperen Joshua Kitolano. Kitolano jobbet sokkene av seg, vant flere dueller og kombinerte fint. Særlig kombinasjonen Kitolano-Njie skapte trøbbel for trønderne. Beholdningen til pause var som det ofte er med originalene kontra kopiene; første utgave er best.

I 2.omgang gjorde både Odd og Rosenborg bytter etter en liten time. Odin Bjørtuft kom – noe overraskende – inn for Markus Kaasa. Bjørtuft har spilt midtstopper i majoriteten av hans tid i Odd. Aller senest mot Kristiansund i forrige runde. Denne gang ble han byttet inn som midtbanespiller, antageligvis for å få inn flere defensive fibre. Rosenborg byttet inn sin toppspiss, Alexander Søderlund, som har vist seg å være i god form den siste tida.

RBK-utlikning
Like etter disse byttene kom også scoringen. Dog uten at noen av byttene var direkte involvert. Fredrik Nordkvelle var uheldig og falt med hånda på ballen, noe som resulterte i frispark til bortelaget. På den påfølgende dødballen, slått inn av Vegard Hedenstad, kom trøndernes scoring. Birk Risa og Even Hovland var de involverte, det var Hovland som fikk kreditert scoringen.

Dag-Eilev Fagermo hadde nok å bryne seg på. I 1.omgang så det ut til at Vebjørn Hoff måtte ut grunnet skade, og med en midtbanespiller skadet og en annen på høyreback, var det lite som skulle til for å rokke med plan a. Det hjalp lite at Markus Kaasa ble byttet ut da Joshua Kitolano måtte ned for telling. Andre Södlund kom innpå. Fagermos siste trekk var Rashani ut, unge og uredde Filip Delaveris inn. Sistnevnte sendte Birger Meling i den berømte pølseboden bare sekunder etter han entret banen.
Ingen av lagene maktet å avgjøre kampen, og dermed endte kampen som «Gudfaren». Der originalen og etterkommeren er like gode.

 

Annonse fra Eliteserien: