Redusering til ingen nytte

Vi snuser på Juni-måned, som Kristiansund snuser på Odd i Eliteserien. Sola har strålt på lik linje med Martin Broberg de siste dagene – og sola var på jobb denne søndagen også, i motsetning til Broberg, som sliter med skade. Odd og Kristiansund har gjort det ”midt på treet” så langt – og i 12. Runde ble det hett om poengene i varmen.

Odd stilte tilnærmet identisk som laget fra Stabæk-kampen, eneste endring var at Tobias Lauritsen startet på topp, i stedet for Børven som var ute. Helt i starten av kampen ble vår fantastiske kaptein, Steffen Hagen, hedret på anlegget som følge av at han spilte sin kamp nummer 400, en utrolig bragd som bare blir mer og mer sjelden i dagens fotball.
Som forventet ble det en stillingskrig fra dommeren blåste i fløyta. Etter 4 minutter spilte Ruud tilbake til Rossbach som skled og fikk presset på seg, men sisteskansen klarte å holde roen nok til å få avverget fare. Det skjedde ikke mye farlig foran de to målene i 1.omgang og pauseoppsummeringen til Jan Frode Nordnes er enkel og presis. ”Vi har skapt mange potensialer”


2. Omgang
Skulle det bli 3 poeng i denne kampen måtte man være gode i den siste tredelen, foran mål. Det fortsetter å være en ”innsnevret kamp” der Odd styrer det meste av kampen, men ikke klarer å produsere det helt store som kan ryste Kristiansund. 56 minutter ut i kampen blir Hagen med opp og var for et øyeblikk kantspiller. Ballen endte til slutt opp hos Lauritsen, som forsøkte seg på en brasse.

.Kristiansunds Bendik Bye mot Odds Thomas Grøgaard. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
.Kristiansunds Bendik Bye mot Odds Thomas Grøgaard. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixDa en drøy time var spilt begynte sjansene å komme for Odds del. Først ropte Odd og Lauritsen på straffe, da sistnevnte ble lagt ned i feltet. Dommer, Espen Eskås, ristet på hodet og lot spillet fortsette. Videre fikk Ruud en sjanse på volley – Mcdermott fikk slått ballen ut. På det påfølgende angrepet fikk Lauritsen avslutte, men også denne gang er Mcdermott med på notene.

Mer effektive enn Omo
Mellomoverskriften bør si det meste. Kristiansund hadde ikke skremt noen de første 70 minuttene av kampen, selv ikke lettskremte Hildegunn hadde blitt skremt av det rødtrøyene hadde fått til. Men det er alltid en fordel å være effektiv, og det skal gjestene ha. 73 minutter var spilt da Bendik Bye scoret på et hjørnespark.

Ikke mange minutter senere vartet KBK-spiss, Bamba, opp med et soloraid før han chippet ballen over Rossbach. Han fikk kranglet seg fryktelig lett i gjennom, og dermed var KBKs andre scoring, på like mange sjanser, et faktum.Redusering til ingen nytte
Bilal Njie reduserte med hode etter en pasning fra Lauritsen like før slutt, men det ville seg ikke for våre 11 hvite og sorte denne søndagen. På onsdag går turen til Lerkendal da det skal konkurreres i cupen.

Annonse fra Eliteserien: