Referat Sarpsborg 08-Odd

Odd har hatt en fin progresjon i treningskampene etter 0-0 mot Sandefjord og 1-1 mot Jerv, før laget slo Stabæk 1-0 sist.

Odd møtte Sarpsborg 08 til sin fjerde og siste treningskamp før Eliteserien sparkes i gang! Odd stilte med lik 11’er som sist treningskamp!

Tok kommando

Odd startet kampen best og etablerte raskt spillet på Sarpsborgs banehalvdel, Dessverre uten å skape noen sjanser. Odd trillet ballen mye, men ble veldig upresise i siste tredjedelen av banen.
Selv om Odd hadde ballen mest var det hjemmelaget som produserte sjansene!  Sarpsborg utnyttet kontringsmulighetene og satt fart på ballen gang på gang.
Hjemmelaget tok føringen mot slutten av omgangen og presset Odd til flere dødballer. På dødballene kom Sarpsborg til flere halvsjanser som tvang frem noen gode redninger av Rossbach.

Første gode sjanse

Odd kom til en god sjanse i 1. omgang, det kom etter fint kombinasjonsspill mellom Bakenga og Lauritzen som til slutt fant Kaasa på bra skuddposisjon, skuddet ble dessverre for løst og keeper reddet enkelt.

2. omgang

Odd gikk ut til 2. omgang med samme 11 spillere som avsluttet 1. omgang! Kampen startet akkurat på samme måte som 1. omgang! Odd med ball og styring av kampen mens Sarpsborg satset på kontringer.

Etter 56 spilte minutter skulle kampens eneste mål komme. Sarpsborg rullet ut mot høyreback Sulayman Bojang som la ballen hardt inn i feltet, ballen fant til slutt Porsgrunns-gutten Lindseth som bredsidet inn 1-0 for hjemmelaget.

Våknet til liv

Da klokken slo 70 minutters spill byttet Odd-trener Jan Frode Nornes spillere. Da kom Sander Svendsen og Kristoffer Larsen på banen, mens Tobias Lauritsen og Magnus Lekven gikk ut. Svendsen tok på plass på venstre kant, mens Larsen gikk inn på motsatt side. Bakenga inntok rollen som midtspiss, og Kaasa gikk ned på midtbanen.

Odd våknet mot slutten av kampen og kom til flere sjanser, nærest var Bakenga som headet et Kaasa-innlegg like til side for mål.
På overtid hadde begge lag flere sjanser, Josh Kitolano kunne fort scoret for Odd, men skuddet hans gikk i tverrliggeren og ut.

Dermed endte det 1-0 og tap i generalprøven.

Lokalderby

Neste motstander blir mot fylkesrivalen Sandefjord, på Skagerak Arena! Billettene til den kampen ble revet bort på rekordtid, så alt ligger til rette for god stemning når vi møter Sandefjord til «derby»!